היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מניפות חצילים במילוי גבינות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אני מתה על חצילים, בכל צורה וכשראיתי את המתכון הזה החלטתי שזה מה שאני מכינה למשפחה שלי ואכן המחמאות לא אחרו לבוא. 
הרעיון למתכון נלקח מהבלוג של חברתי טובה'לה: מהמטבח של טובה'לה
מצרכים:

  1. 1 חציל גדול – הכי טוב חציל בלאדי שטוף ונקי
  2. 3 עגבניות פרוסות 
  3. 3 בצלים פרוסים 
  4. פרוסות של גבינה צהובה לפי מספר החיתוכים 
  5. פרוסות של גבינה מלוחה גם לפי מספר החיתוכים 
  6. אני הוספתי גם גבינת קצ'קבל וגם פיזרתי מעל – בכלל, תתפרעו עם הגבינות, זה הכי טעים 
  7. מעט מאוד מלח (כי הגבינות מלוחות) ופלפל שחור 
  8. מעט אורגנו, לי יש זעתר בגינה, אז הוספתי זעתר במקום אורגנו 
  9. שמן זית לזילוף 

הכנה:

  1. להכין תבנית מתאימה לאפייה שגם תוגש ישירות לשולחן, כדי שהחציל לא יתפרק כשמוציאים אותו  מהתבנית
  2. לפרוס את החציל לפרוסות דקות, מעין מניפה, מהעוקץ לאורך, לא להסיר את העוקץ 
  3. להניח בתבנית בצל ועגבניות, להמליח ולפלפל מעט 
  4. לסדר בין פרוסות החציל הפרוס גבינות, עגבניה ובצל 
  5. מעל לפזר מעט מלח ופלפל שחור ואת הזעתר/אורגנו 
  6. לזלף מעל שמן זית 
  7. לאפות בערך שעה בתנור שחומם מראש של- 180 מעלות או עד שהחצילים מוכנים
  8. להגיש חם 






שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים