מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קָּאדֶּה מקמח כוסמין 70%

אצלנו הכורדים אין חג שבועות בלי קָּאדֶּה, אומנם המתכון מתאים לכל השנה, אבל במיוחד בשבועות. קָּאדֶּה זה הסמל של הכורדים.  יש גם גירסה מתוקה של הקָּאדֶּה, אבל הפעם, הגירסה המלוחה. המתכון משתי האחיות שלי, מירה ושולה, שני מתכונים שאיחדתי.    

מתכון לקָּאדֶּה מקמח רגיל כאן 

סרטון קצר על תהליך ההכנה

נתחיל עם המילוי ונשמור במקרר: בקערה נפורר 1/2 קילו גבינת חמד, אני הוספתי גבינת טבורוג (או כל גבינה מלוחה אחרת שאוהבים) + 3 כפות גבינה לבנה 5% + 1 כף קמח. בקערה נפרדת להכין גבינה צהובה מגורדת. 

מצרכים לבצק:

  1. 1  קילו קמח כוסמין 70%  
  2. 1 חבילה שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
  3.  1/4 כוס סוכר
  4. 1/4  כוס שמן
  5. 1 כף מלח
  6. מים לפי הצורך – בערך 2 עד 2.5 כוסות

הכנת הבצק:

  1. להכניס למיקסר: קמח, שמרים, סוכר ומים, ללוש בערך 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש. 
  2. להוסיף מלח ושמן ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות, לכסות במגבת להתפחה של שעה וחצי. בקיץ אפשר פחות שלא יחמיץ
  3. לאחר ההתפחה, לחלק את הבצק לכדורים, בערך 20 כדורים שווים
  4. לרדד לעלה דק, למלא, לסגור היטב.
  5. אני השתמשתי במכשיר האדום שצילום ממני למטה כך שכל הקאדה יצאו לי שווים בגודל
  6. אם יצאו לכם מעט "שמנים" ואתם לא אוהבים, אפשר לשטח קצת
  7. בשלב הזה אפשר להקפיא את המגש

יש כמה צורות הכנה וכולן טובות:

  • מחבת: לחמם מעט חמאה במחבת טפלון ולטגן משני הצדדים – אני מעדיפה את הגירסה הזו, הכי טעים כשהם מטוגנים
  • תנור: לחמם תנור ל-200 מעלות, להפוך תבנית של התנור, להניח עליה נייר אפיה ולאפות עד לקבלת צבע זהוב.
  • סיר טיגון חשמלי כמו בתמונה למטה: למי שיש ויודע להשתמש בו, להשגיח כל הזמן כדי שלא ישרפו
  • מולטי-שף: לחמם מולטי-שף, למרוח מעט חמאה, לטגן משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב

בהצלחה…וחג שמח

 

תגובה אחת

  1. בתיה היקרה אפשר כל סוג של גבינה? כמו פטה מוצרלה??

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: