קצת עלי

ברוכים הבאים לבלוג שלי, מאחלת לכם הנאה.

אני נשואה + ארבעה ילדים + חמישה נכדים.

עבדתי במשרד המשפטים עובדת מדינה, כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת: בלוגרית, רוקדת, מטיילת, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קָּאדֶּה – בצק שמרים ממולא גבינות

אצלנו הכורדים אין חג שבועות בלי קָּאדֶּה, אומנם המתכון מתאים לכל השנה, אבל במיוחד בשבועות. קָּאדֶּה זה מעין הסמל של הכורדים. כמובן שזה מתאים לכל השנה. יש גם גירסה מתוקה של הקָּאדֶּה, אבל הפעם, הגירסה המלוחה. המתכון משתי האחיות שלי, מירה ושולה, שני מתכונים שאיחדתי. 
סרטון הכנה של הקאדה:

תחיל עם המילוי ונשמור במקרר:

  1. 1/2  קילו גבינת חמד (או כל גבינה מלוחה אחרת שאוהבים) + 100 גרם גבינה צהובה + 3 כפות גבינה לבנה 5% + 1 כף קמח.
  2. לגרד או לרסק במזלג את הגבינות, להוסיף קמח, לערבב היטב לשמור במקרר.

מצרכים לבצק:

  1. 1  קילו קמח מנופה – מהכמות הזו יוצאים בערך כ-16 כדורים במשקל של 50 גרם
  2. 1  חבילה שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
  3. 1/4 כוס סוכר
  4. 1/4 כוס שמן
  5. 1  כף מלח
  6. מים לפי הצורך – בערך 2 עד 2.5 כוסות

הכנת הבצק:

  1. להכניס למיקסר: קמח, שמרים, סוכר ומים, ללוש בערך 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש. 
  2. להוסיף מלח ושמן ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות, לכסות במגבת להתפחה של שעה וחצי. בקיץ אפשר פחות שלא יחמיץ
  3. לאחר ההתפחה, לחלק את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם כל אחד, ממליצה לשקול
  4. לרדד לעלה דק, למלא, לסגור השוליים היטב שלא יפתחו באפיה, אין צורך להתפיח שנית
  5. יש כאלה שמרדדים את העלה לאחר המילוי ומכינים את הקאדה שטוח, אני אוהבת לא מרודד.
  6. בשלב הזה אפשר להקפיא: להניח ניילון על מגש ולהניח אותם במרווחים, כדי שלא ידבקו וגם בשכבות כשניילון מפריד ביניהם.

יש כמה צורות הכנה וכולן טובות:

  1. מחבת: לחמם מעט חמאה במחבת טפלון ולטגן משני הצדדים – אני מעדיפה את הגירסה הזו, הכי טעים כשהם מטוגנים
  2. תנור: לחמם תנור ל-200 מעלות, להפוך תבנית של התנור, להניח עליה נייר אפיה ולאפות עד לקבלת צבע זהוב.
  3. סיר טיגון חשמלי כמו בתמונה למטה: למי שיש ויודע להשתמש בו, להשגיח כל הזמן כדי שלא ישרפו
  4. מולטי-שף: לחמם מולטי-שף, למרוח מעט חמאה, לטגן משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב

בהצלחה…וחג שמח

10 תגובות

  1. שלום. אצלינו מכינים את זה עם גבינה צבובה וגבינה בולגרים וביצה ואוריגנו. יוצא אששש. וקוראים לזה כַאלַאנֶה

  2. אני מטגנת במחבת יבשה, בסוף הטיגון מברישה חמאה ימי.. חג שמח

  3. הכנתי ויצא טעים מאד, אני גם מורחת קצת חמאה מומסת לפני שממלאה בגבינת חמד. אגב מקילו קמח יוצאים 33 כדורים של 50 גרם כל אחד. תודה על המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים