היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

קָּאדֶּה לשבועות – בצק שמרים ממולא גבינות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
אצלנו הכורדים אין חג שבועות בלי קָּאדֶּה, אומנם המתכון מתאים לכל השנה, אבל במיוחד בשבועות. קָּאדֶּה זה מעין הסמל של הכורדים. כמובן שזה מתאים לכל השנה. יש גם גירסה מתוקה של הקָּאדֶּה, אבל הפעם, הגירסה המלוחה.
המתכון משתי האחיות שלי, מירה ושולה, שני מתכונים שאיחדתי.

נתחיל עם המילוי ונשמור במקרר
1/2 קילו גבינת חמד (או כל גבינה מלוחה אחרת שאוהבים) + 100 גרם גבינה צהובה + 2 ביצים. לגרד או לרסק במזלג את הגבינות, להוסיף ביצים, לערבב היטב לשמור במקרר.
מצרכים לבצק:
1 קילו קמח מנופה – מהכמות הזו יוצאים בערך כ-16 כדורים במשקל של 50 גרם
1 חבילה שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
מים לפי הצורך – בערך 2 עד 2.5 כוסות

הכנת הבצק

להכניס למיקסר: קמח, שמרים, סוכר, שמן ומים, ללוש בערך 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש.
להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות, לכסות במגבת להתפחה של שעה וחצי. בקיץ אפשר פחות שלא יחמיץ
לאחר ההתפחה, לחלק את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם כל אחד, ממליצה לשקול
לרדד לעלה דק, למלא, לסגור השוליים היטב שלא יפתחו באפיה, אין צורך להתפיח שנית
יש כאלה שמרדדים את העלה לאחר המילוי ומכינים את הקאדה שטוח, אני אוהבת לא מרודד.
בשלב הזה אפשר להקפיא: להניח ניילון על מגש ולהניח אותם במרווחים, כדי שלא ידבקו וגם בשכבות כשניילון מפריד ביניהם.
יש כמה צורות הכנה וכולן טובות:
מחבת: לחמם מעט חמאה במחבת טפלון ולטגן משני הצדדים – אני מעדיפה את הגירסה הזו, הכי טעים כשהם מטוגנים
תנור: לחמם תנור ל-200 מעלות, להפוך את התבנית, להניח עליה נייר אפיה ולאפות עד לקבלת צבע זהוב.
סיר טיגון חשמלי כמו בתמונה למטה: למי שיש ויודע להשתמש בו, להשגיח כל הזמן כדי שלא ישרפו
מולטי-שף: לחמם מולטי-שף, למרוח מעט חמאה, לטגן משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב
בהצלחה…וחג שמח
קצת תמונות על התהליך





שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

7 תגובות

  1. הכנתי ויצא טעים מאד, אני גם מורחת קצת חמאה מומסת לפני שממלאה בגבינת חמד. אגב מקילו קמח יוצאים 33 כדורים של 50 גרם כל אחד. תודה על המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד בבלוג
Translate »