היום התחשק לי להכין עוגת שיש, כשרה לפסח, לקחתי מתכון מהבלוג שלי והוספתי לו קמח מצה במקום קמח רגיל.
סרטון קצר על תהליך ההכנה:
מצרכים:
- 1.5 כוסות קמח תופח לפסח
- 1.5 כוסות סוכר, אפשר פחות
- 1.5 שקדים טחונים
- 1 כוס קוקוס
- 5 ביצים שלמות בגודל L
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 3 כפות גדושות שוקולד, אפשר נוטלה, אפשר השחר פרווה
הכנה:
- להדליק תנור 160 מעלות, להכיןן תבנית עם רגלים, או סיר פלא או כל תבנית מתאימה, לא לשמן
- בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים (1-4)
- בקערה נפרדת, להקציף מעט את הביצים, או לערבל, להוסיף שמן ומיץ ולערבב ביחד
- להוסיף את כל החומרים היבשים לקערת הביצים, להמשיך לערבב עד לקבלת עיסה חלקה
- לשפוך 3/4 מהתערובת לסיר, לרבע שנשאר להוסיף את השוקולד, לערבב
- לשפוך מעל התערובת, ולערבב עם כף בצורת שמיניות
- לאפות בערך 40 דקות, לא לייבש את העוגה, לבדוק עם קיסם אם יוצא עם מעט פירורים, מוכנה
- עםאם אפיתם בתבנית עם רגליות, להפוך אותה על מגש עד שתתקרר