מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לזניה חלבית כשרה לפסח במילוי גבינות ועלי מנגולד

סרטון קצר על תהליך ההכנה

שתי הערות:

  1. השתמשתי בפסטה יבשה, אפשר להכין לפי הוראות היצרן
  2. אם לא מרתיחים את הפסטה לפני ומשתמשים בפסטה כמו שהיא, יבשה, יש לדאוג שהיא תהיה מכוסה בנוזל, כדי שתתבשל
  3. פסטה שלא תהיה בתוך נוזל, תצא קשה באפייה

מצרכים:

  1. 2 חבילות פסטה כשרה לפסח 340 גרם חבילה, לא חשוב באיזה צורה הפסטה
  2. 1 קופסא של עגבניות מרוסקות ברסק עגבניות או 2 צנצנות של רוטב פסטה מוכן
  3. 500 גרם גבינות – ערבבתי גבינה סולוגני שהבאתי מבטומי, חמד, מוצרלה וגבינה צהובה
  4. חצי חבילה עלי מנגולד קצוצים
  5. 1 כפית שטוחה מלח ו-1 כפית שטוחה פלפל שחור
  6. 2 שיני שום קצוצות – לא חובה

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-175 מעלות
  2. להכניס לקערה: גבינות, מלח, פלפל שחור ושום ולערבב היטב
  3. לקחת תבנית אפיה מתאימה ולפזר מעט מהרוטב של העגבניות, גודל התבנית שלי: 36X26.
  4. להניח חבילה פסטה שתכסה את התחתית
  5. לכסות ברוטב, לפזר מעל את הגבינה לכסות מעל בפסטה
  6. להוסיף מים לרוטב ולשפוך מעל, שהפסטה תהיה מכוסה בנוזלים 
  7. לכסות בנייר אפיה רטוב מעט ומעל בנייר כסף, לאפות בערך שעה
  8. בגמר האפייה, להשאיר את התבנית בתנור בערך חצי שעה להתגבש – להגיש חם

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים