סרטון קצר על תהליך ההכנה
שתי הערות:
- השתמשתי בפסטה יבשה, אפשר להכין לפי הוראות היצרן
- אם לא מרתיחים את הפסטה לפני ומשתמשים בפסטה כמו שהיא, יבשה, יש לדאוג שהיא תהיה מכוסה בנוזל, כדי שתתבשל
- פסטה שלא תהיה בתוך נוזל, תצא קשה באפייה
מצרכים:
- 2 חבילות פסטה כשרה לפסח 340 גרם חבילה, לא חשוב באיזה צורה הפסטה
- 1 קופסא של עגבניות מרוסקות ברסק עגבניות או 2 צנצנות של רוטב פסטה מוכן
- 500 גרם גבינות – ערבבתי גבינה סולוגני שהבאתי מבטומי, חמד, מוצרלה וגבינה צהובה
- חצי חבילה עלי מנגולד קצוצים
- 1 כפית שטוחה מלח ו-1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 2 שיני שום קצוצות – לא חובה
הכנה:
- לחמם תנור ל-175 מעלות
- להכניס לקערה: גבינות, מלח, פלפל שחור ושום ולערבב היטב
- לקחת תבנית אפיה מתאימה ולפזר מעט מהרוטב של העגבניות, גודל התבנית שלי: 36X26.
- להניח חבילה פסטה שתכסה את התחתית
- לכסות ברוטב, לפזר מעל את הגבינה לכסות מעל בפסטה
- להוסיף מים לרוטב ולשפוך מעל, שהפסטה תהיה מכוסה בנוזלים
- לכסות בנייר אפיה רטוב מעט ומעל בנייר כסף, לאפות בערך שעה
- בגמר האפייה, להשאיר את התבנית בתנור בערך חצי שעה להתגבש – להגיש חם