מניפות חצילים במילוי בשר בקר אפויים בתנור, מנה חגיגית בהחלט, לא מסובכת להכנה ואם מכינים לילה מראש. מקל על הכנת המנה.
מצרכים:
- כ-10 חצילים – אני השתמשתי בכ-10 חצילים בינוניים, אפשר להשתמש בחצילונים, חצילים גדולים, מה שבא לכם.
- 1 קילו בשר טחון
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1/2 חבילה פטרוזיליה ו-1/2 חבילה כוסברה קצוצים
- שיני שום כתושות
- מלח , פלפל שחור פפריקה מתוקה, כורכום
- לרוטב: בקבוק רוטב עגבניות 1 קופסא קטנה רסק עגבניות, כוס מים רותחים, פפריקה מתוקה, מלח, מעט סו
- לפזר מעל: 2 עגבניות פרוסות ו-2 בצלים חתוכים גס
להכין מראש, אפשר לילה לפני:
- בשר: לערבב את הבשר עם הבצל והתבלינים, לכסות ולהניח לאיחוד החומרים במקרר לחצי שעה או לילה
- חצילים: לחרוץ 3 חריצים בחצילים לא עד הסוף, כמו בתמונה להכניס לקערה עם מי מלח, להניח מעל משקולת, להשאיר כשעה או לילה.
הכנת המנה:
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- להכין תבנית מתאימה, לרפד בנייר כסף ונייר אפייה,
- למלא כל חריץ בבשר, לסדר בתבנית, להניח מעל את העגבניות והבצלים
- לשפוך מעל את הרוטב ולהכניס לתנור
- לאפות חצי שעה ב-180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל-150 מעלות לאפיה של שעה, תלוי בתנור. לי הספיק הזמן הזה
- להגיש חם, תוספת על אורז, מקרוני, לתפוחי אדמה