מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מניפות חצילים במילוי בשר בקר

מניפות חצילים במילוי בשר בקר אפויים בתנור, מנה חגיגית בהחלט, לא מסובכת להכנה ואם מכינים לילה מראש. מקל על הכנת המנה.

מצרכים:

  1. כ-10 חצילים – אני השתמשתי בכ-10 חצילים בינוניים, אפשר להשתמש בחצילונים, חצילים גדולים, מה שבא לכם.
  2. 1 קילו בשר טחון
  3. 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  4. 1/2 חבילה פטרוזיליה ו-1/2 חבילה כוסברה קצוצים
  5. שיני שום כתושות
  6. מלח , פלפל שחור פפריקה מתוקה, כורכום
  7. לרוטב: בקבוק רוטב עגבניות 1 קופסא קטנה רסק עגבניות, כוס מים רותחים, פפריקה מתוקה, מלח, מעט סו
  8. לפזר מעל: 2 עגבניות פרוסות ו-2 בצלים חתוכים גס

להכין מראש, אפשר לילה לפני:

  1. בשר: לערבב את הבשר עם הבצל והתבלינים, לכסות ולהניח לאיחוד החומרים במקרר לחצי שעה או לילה

  1. חצילים: לחרוץ 3 חריצים בחצילים לא עד הסוף, כמו בתמונה להכניס לקערה עם מי מלח, להניח מעל משקולת, להשאיר כשעה או לילה.

הכנת המנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות
  2. להכין תבנית מתאימה, לרפד בנייר כסף ונייר אפייה,
  3. למלא כל חריץ בבשר, לסדר בתבנית, להניח מעל את העגבניות והבצלים
  4. לשפוך מעל את הרוטב ולהכניס לתנור
  5. לאפות חצי שעה ב-180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל-150 מעלות לאפיה של שעה, תלוי בתנור. לי הספיק הזמן הזה
  6. להגיש חם, תוספת על אורז, מקרוני, לתפוחי אדמה

 

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים