עוגת גבינה בחושה בכלום עבודה, רק לערבב ולאפות. אני אוהבת מאוד עוגות, יש שבתות שיש אלי שני סוגים ל עוגות, אבל בשבילי עוגת גבינה זו עוגה מפנקת, טעימה ותמיד אעדיף עוגת גבינה על כל עוגה אחרת.
סרטון קצר על תהליך ההכנה
כמה הערות:
- אפיתי בתבנית מרובעת בגודל 25X35 אפשר בתבנית עגולה
- השתמשתי בגבינה לבנה 5% מי שרוצה יכול גבינה עם אחוזי שומן אחרים
- אצלי בתנור הספיק זמן של 35 דקות, תבדקו
- לא לפתוח את התנור עד שהעוגה תתקרר
- העוגה מוכנה כשהיא מזהיבה מעל
- כשמתקררת אפשר לפזר אבקת סוכר או לערבב שמנת רגילה עם 2 כפות אבקת סוכר ולשפוך מעל כשהעוגה עדיין חמה
מצרכים
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 שקיות סוכר וניל
- גרידת לימון מלימון אחד בינוני
- 3 ביצים שלמות
- 2 כוסות קמח תופח
הכנה
- לשמן עם חמאה את התבנית ולחמם תנור ל-175 מעלות
- להכניס לקערה ולערבב בעזרת מטרפה: גבינה, סוכר, חמאה, סוכר וניל, גרידת לימון
- להוסיף ביצים ולהמשיך לערבב
- להוסיף קמח ולערבב היטב עד שאין גושים של קמח והתערובת חלקה
- לשפוך לתבנית, להכניס לתנור, העוגה מוכנה כשהיא מקבלת צבע זהוב מלמעלה
- כשמתקררת לפזר מעל אבקת סוכר או לערבב שמנת רגילה עם סוכר ולשפוך מעל