קנלוני במילוי גבינות ועלי מנגולד, שימוש במחית עגביות מוכנה מקלה על ההכנה. למילוי הקנלוני משתמשים בשק זילוף שהופך את הפעולה לפשוטה.
סרטון קצר על תהליך ההכנה
מצרכים:
- 1 חבילה קנלוני
- 1 חבילה עלי מנגולד קצוץ ושטוף
- גבינות: אני שמתי, קוטג', גבינה מלוחה חמד, מוצרלה, גבינה צהובה ומעט חלב – מה שיש בבית
- 5 שיני שום קצוץ
- 2 קופסאות מחית עגבניות איטלקיות
- תבלינים: מלח ופלפל שחור
הכנה:
- לחלוט את עלי המנגולד במים רותחים בערך 10-15 דקות, לסנן מהמים ולקרר
- להכין תבנית מתאימה, לפזר בתחתית מחית העגבניות, לחמם תנור ל- 175 מעלות
- להניח בקערה מתאימה את עלי המנגולד, להוסיף את הגבינות ואת התבלינים לערבב היטב
- למלא שקית זילוף במילוי, לגזור במספרים את הקצה, אפשר לשים צנתר, אני לא שמתי
- למלא צינור קנלוני ולהניח בתבנית.
- לשפוך מעל את הרוטב, הרוטב צריך לכסות את הקנלוני
- ולאפות בערך 40 דקות.