את המתכון הזה הכנתי, אחרי שאכלתי אצל חבר תפוחי אדמה שהכין באותה צורה, החלטתי שאני מכינה בטטות בשיטה הזו. שיטה קלה מאוד להכנה ואלה הבטטות הכי טעימות שתכינו. אין הרבה מצרכים כאן ואין מצב שהמתכון לא יצליח. השילוב של השמן עם אבקת מרק בצל, מקרמל את הבטטות ושורף אותן מעט וזה הכי טעים.
אני יודעת שיש כאלה שיגידו שאבקת מרק בצל לא בריא, אז תחסכו את זה.
אפשר להכין עם תפוחי אדמה, אפשר לחלוט יום מראש, הרוזמרין כאן חשוב לטעמים, אל תוותרו.
מצרכים:
- 3-4 בטטות בינוניות לפי מספר הסועדים
- 3-4 כפות אבקת מרק בצל
- ¼ כוס שמן זית
- מעט עלי רוזמרין
הכנה:
- להביא לרתיחה את הבטטות כעשר דקות, לא לרכך הרבה (אפשר יום מראש ולסנן מהמים)
- לקלף ולחתוך לעיגולים או לכל צורה שתבחרו
- לפזר מעט שמן ואבקת מרק בתבנית, להניח את הבטטות
- לפזר מעל את השמן, מעל את אבקת המרק ואת הרוזמרין
- לאפות בערך 30-40 דקות, עד שהן מתקרמלות
2 תגובות
אפשר לרכך את הבטטות במיקרו ? במקום הבישול המקדים?
היי יעל, לדעתי כן..