היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

הכנת חומוס ביתי מושלם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

יש משהו מיוחד בהכנת חומוס ביתי, הוא קל להכנה, טרי יותר, טעים יותר ללא חומרים משמרים.  

סרטון קצר על תהליך ההכנה 

לפני הכנת החומוס, כמה כללים:

  • יש לבחור בגרגרי חומוס קטנים
  • יש להחליף את המים לפחות פעמיים ואם אפשר גם שלוש פעמים ובכל פעם, לשטוף את החומוס
  • אין צורך להוציא את הקליפה של החומוס, אני משאירה
  • הסודה חשובה במתכון, מרככת את החומוס
  • בגלל שאין חומר משמר בחומוס, יש לצרוך מקסימום תוך יומיים, לכן כדאי להכין כמות קטנה  
  • אם בכל זאת נשאר, להכניס למיכל מתאים ולשמור במקרר

מצרכים:

  1. 2 כוסות גרגרי חומוס  
  2. 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 
  3. 3/4 כוס טחינה גולמית איכותית (הטחינה של שכם טובה במיוחד) 
  4. 2 שיני שום כתושות 
  5. 1/2 כוס מיץ לימון 
  6. 1 כפית מלח מלח
  7. לבקשת בעלי הוספתי עגניה קצוצה 
  8. להגשה: שמן זית פטרוזיליה קצוצה  

ההכנה:

  1. להשרות את החומוס בקערה מלאה במים, לילה שלם, להחליף את המים לפחות פעם אחת 
  2. לסנן ולהכניס לסיר מתאים ביחד עם אבקת סודה, לכסות במים ולהביא לרתיחה של 5 דקות, להסיר את הקצף שנוצר 
  3. להנמיך את האש ולבשל בערך שעה וחצי, עד שהחומוס מבושל ואכיל – תטעמו
  4. לסנן את החומוס, להביא לטמפרטורת החדר. לשמור מעט גרגרים וכוס אחת מימי הבישול אם נצטרך 
  5. להכניס למעבד מזון ולטחון כ- 2-3 דקות
  6. להוסיף טחינה, שום, מיץ לימון ומלח, לערבב עד לקבלת מרקם סמיך
  7. אם אתם אוהבים פחות סמיך, תוסיפו קצת מהמים ששמרתם
  8. לפני שתוציאו ממהעבד, תבדקו ותתקנו טעמים אם צריך
  9. להגשה: שמים בצלחת 2-3 כפות חומוס, מפזרים מעל את גרגרי החומוס, מזלפים שמן זית, אפשר להוסיף ליד בצל חתוך לריבועים או פטרוזיליה קצוצה, מה שאוהבים

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים