יש משהו מיוחד בהכנת חומוס ביתי, הוא קל להכנה, טרי יותר, טעים יותר ללא חומרים משמרים.
סרטון קצר על תהליך ההכנה
לפני הכנת החומוס, כמה כללים:
- יש לבחור בגרגרי חומוס קטנים
- יש להחליף את המים לפחות פעמיים ואם אפשר גם שלוש פעמים ובכל פעם, לשטוף את החומוס
- אין צורך להוציא את הקליפה של החומוס, אני משאירה
- הסודה חשובה במתכון, מרככת את החומוס
- בגלל שאין חומר משמר בחומוס, יש לצרוך מקסימום תוך יומיים, לכן כדאי להכין כמות קטנה
- אם בכל זאת נשאר, להכניס למיכל מתאים ולשמור במקרר
מצרכים:
- 2 כוסות גרגרי חומוס
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 3/4 כוס טחינה גולמית איכותית (הטחינה של שכם טובה במיוחד)
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 כפית מלח מלח
- לבקשת בעלי הוספתי עגניה קצוצה
- להגשה: שמן זית פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
- להשרות את החומוס בקערה מלאה במים, לילה שלם, להחליף את המים לפחות פעם אחת
- לסנן ולהכניס לסיר מתאים ביחד עם אבקת סודה, לכסות במים ולהביא לרתיחה של 5 דקות, להסיר את הקצף שנוצר
- להנמיך את האש ולבשל בערך שעה וחצי, עד שהחומוס מבושל ואכיל – תטעמו
- לסנן את החומוס, להביא לטמפרטורת החדר. לשמור מעט גרגרים וכוס אחת מימי הבישול אם נצטרך
- להכניס למעבד מזון ולטחון כ- 2-3 דקות
- להוסיף טחינה, שום, מיץ לימון ומלח, לערבב עד לקבלת מרקם סמיך
- אם אתם אוהבים פחות סמיך, תוסיפו קצת מהמים ששמרתם
- לפני שתוציאו ממהעבד, תבדקו ותתקנו טעמים אם צריך
- להגשה: שמים בצלחת 2-3 כפות חומוס, מפזרים מעל את גרגרי החומוס, מזלפים שמן זית, אפשר להוסיף ליד בצל חתוך לריבועים או פטרוזיליה קצוצה, מה שאוהבים