- להכין את המנה, לבשל על אש נמוכה ולהתפנות לעבודות אחרות.
- המנה מתאימה להכנה מראש. לפני הגשה לחמם בתנור, או שאפשר לבשל בסמוך לארוחה.
- במקום על הגז, אפשר להכניס את הסיר לתנור, כמובן לדאוג לסיר שמתאים לתנור, 3 שעות על 170 מעלות. אני הכנתי על הגז.
- אפשר כמובן להגדיל/להקטין כמויות.
מצרכים:
- 2-3 כפות שמן לא יותר, הבשר מפריש שומן
- 1 קילו אוסובוקו
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
- 4 גזרים חתוכים
- תבלינים: כפית מלח, כף פלפל שחור וכף פפריקה מתוקה
- כוס מים רותחים
הכנה:
- לתוך סיר מתאים לצקת שמן, לטגן כמה דקות את הבשר מכל הצדדים
- להניח מעל את הבצל הקצוץ, לערבב ולטגן יחד כשתיים שלוש דקות
- להוסיף מעל את התפוחי אדמה והגזר ולערבב
- לשפוך מעל את המים הרותחים
- להוסיף את התבלינים, לערבב ולהביא לרתיחה
- להנמיך להבה, לכסות הסיר ולבשל כ- 3-3.5 שעות, עד שהבשר מוכן.