היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קמח הארץ – טחנת קמח ישראלית ומתכון לאוזני המן, עוגיות ולחם משובח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

הכירו את "קמח הארץ": טחנת קמח ישראלית המייצרת ומשווקת קמחים איכותיים, הטחנה הוקמה ב-2009 והמטרה הראשונה שעמדה לנגד עיניו של מייסדה, אמנון ברזין, היתה לשווק לקהל האופים הישראלי ההולך וגדל מוצרים איכותיים, ברמה גבוהה ותוך שמירה על מחירים הוגנים – דבר עליו הוא מקפיד גם כיום. 

 הטחנה מתמחה בקמחי איכות. חלקם נטחנים במקום באבן ריחיים ובמטחנת גלילים (בשני המקרים הגרעין נטחן בשלמותו, כולל הגרעין והנבט) וחלקם, מיובא מטחנות קמח מובילות בגרמניה, צרפת ואיטליה. מכל טחנה, מביאים את הקמחים המייחדים אותה ושמתאימים לאפייה הייחודית של אותה מדינה. 

 לאחרונה אני משתמשת בקמח כוסמין באפייה הביתית ושמחתי לקבל קמח שמכיל 100% קמח כוסמין מלא, שנטחן מהגרעין בשלמותו וללא צורך בניפוי. 

 טחנת קמח הארץ נותנת מענה הן לאופים המקצועיים – בעלי מאפיות וקונדיטוריות, והן לאופה הפרטי והיא מספקת עבורם קמחים מוכרים כמו גם נדירים ומיוחדים – באיכות הגבוהה ביותר. בין הקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, ניתן למצוא את המותג הייחודי "מולינו"- תערובות אפייה ללא גלוטן, ומוצרים נוספים ללא גלוטן.    

בצמוד לטחנה פועל גם בית מאפה מקומי, בו נאפים מדי יום לחמי מחמצת טריים. לצד אפיית לחמים, נועד בית המאפה לבדוק ולהתנסות בקמחים השונים, תוך שהוא משמש כמעבדה ומוקד ידע לאופים, בכל הרמות.  

מחיר: 15 ש"ח למשקל 1 ק"ג. כשרות: פרווה? בד"צ מהדרין של הרב רובין.  

בחרתי להכין עם הקמח אוזני המן, ברוח חג פורים, המתקרב, הבצק היה רך ונעים לאפייה, אוזני המן יצאו בדיוק במרקם שאני אוהבת. 

המתכון לאוזני המן:

  1. 600 גרם קמח כוסמין מלא + 1 כוס קמח לבן רגיל
  2. 2 חבילות מרגרינה של 200 גרם רכה בטמפרטורת החדר (לא נוזלית)
  3. 3  חלמונים מביצים בגודל L 
  4.  1 כוס סוכר
  5.  1/2 כוס מיץ תפוזים
  6.  2 סוכר וניל

הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר: מיץ, חלמונים, סוכר, סוכר וניל ולערבל ביחד, להוסיף מרגרינה ולהבליע בתערובת
  2. להוסיף את הקמח בפעמיים וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש, אם הבצק לא התאחד, אפשר להוסיף מעט מים
  3. לכסות בניילון נצמד למנוחה של חצי שעה
  4. לחמם תנור ל-170 מעלות, לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים
  5. למלא בקרם שוקולד לבן ועוגיות שחורות לסגור לצורת אוזן המן
  6. לאפות 1/4 שעה עד 20 דקות רק עד שמזהיבים, לקרר, לפזר מעל אבקת סוכר ולשמור בקופסא סגורה

להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ (רשימה באתר הטחנה), בקנייה במקום או במשלוח הביתה מהאתר:  https://www.kemah-haaretz.co.il/ 

 להנאת כל המשפחה, מפנקת הטחנה עם מתכון ללחם מחמצת העשוי מקמח כוסמין מלא ואיכותי הנטחן מהגרעין בשלמותו. לחם טעים עם פירות יבשים ואגוזים שמכיל את כל טוב הארץ ושאין כמוהו לבציעה ולטבילה בשמן זית או למריחה בכל ממרח.

לפני כן כמה הערות:

  • בתנור ביתי, יש להכניס גם תבנית עם מים, ליצירת אדים 
  • יש לצנן על רשת למשך שעתיים לפחות. 
  • זמן האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות מתנור לתנור. 

חומרים: 

  1. 450 גרם קמח כוסמין מלא "קמח הארץ" 
  2. 375 מ"ל מים 
  3. 150 גרם מחמצת אם בסיסית (מקמח מלא) או 5 גרם שמרים יבשים 
    10 גרם מלח 
  4. 50 גרם אגוזי מלך 
  5. 150 גרם תערובת פירות יבשים (צימוק בהיר, צימוק כהה, משמש, תמר…)[ 

 אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות (חום עליון ותחתון).
  2. מכניסים למיקסר את כל חומרי הבצק מלבד תערובת האגוזים והפירות היבשים. לשים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות נמוכה, ועוד כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שהבצק מוכן 
  3. מוסיפים את תערובת האגוזים והפירות היבשים ולשים זמן קצר – רק עד לאיחוד עם הבצק 
  4. מוציאים את הבצק מהמיקסר לתבנית לחם או לסלסלת התפחה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר (כ-26 מעלות), עד שהבצק מכפיל את נפחו, מעבירים את הבצק שתפח לתבנית מרופדת בנייר אפייה 
  5. אופים במשך 10 דקות בחום גבוה ולאחר מכן, עוד כ-30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים