מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חוֹרֵשְׁט סַבְּזִי

אז רציתי לעשות הפתעה לחמותי והכנתי תבשיל פרסי שנקרא חורשט סבזי. מיותר לציין שחמותי אהבה והתרגשה מאוד ואני על הדרך הכרתי מתכון חדש. חוֹרֵשְׁט סַבְּזִי, זה תבשיל של מלא ירקות ירוקים ובשר, תבשיל דומיננטי במטבח הפרסי. כשחמותי יכלה לבשל, היתה מכינה לנו את זה, התבשיל חמצמץ בגלל הלימון הפרסי שאותו מוסיפים לתבשיל וקניתי במיוחד. הכל מתבשל ביחד עם בשר בקר ושעועית אדומה בבישול ארוך. הכי טעים לאכול אותו ככה, אבל גם להגיש אותו עם אורז לבן. האמת אני לא יודעת אם לקרוא לזה מרק, או תבשיל, כך או כך, זה טעים מאוד.

  • לתבשיל חייבים לימון פרסי, אותו משיגים בחנויות תבלינים, לנעוץ סכין בלימון לשחרר טעמים בסיר
  • את העשבים קוצצים גס, מסירים גבעולים עבים
  • אם רוצים מרק, מוסיפים מים, אם תבשיל, ממעיטים בכמות המים
  • הבשר שהשתמשתי מס' 8, אבל אפשר גם מס' 5. חותכים לקוביות קטנות
  • השתמשתי בשעועית מקופסא, אבל אפשר כמובן להשתמש ברגילה, להשרות כל הלילה

סרטון על תהליך ההכנה.

מצרכים: 
  1. 1 נתח של בשר
  2. 1 קופסא שעועית, אני השתמשתי בשעועית ברוטב צ'ילי 
  3. 1/4 כוס שמן
  4. ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עלי מנגולד, סלרי עלים, שמיר – 1 צרור מכל ירק, קצוצים ושטופים
  5. 5 לימונים פרסיים
  6. תבלינים: כפית מכל תבלין: מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון, אבקת מרק עוף

הכנה:

  1. בסיר מתאים מחממים שמן, מוסיפים את הבשר, בוחשים, מוסיפים תבלינים, מטגנים ביחד – סיר לחץ מקצר את התהליך
  2. מבשלים את הבשר 2-3 שעות, עד שמוכן. אם חסר נוזלים, מוסיפים מים רותחים
  3. שעה לפני סיום הבישול, מחממים בסיר אחר, שמן, מוסיפים את כל הירוקים, מערבבים ומבשלים עד שהנפח יורד
  4. בודקים את הבשר, אם מוכן, מוסיפים את הירוקים ואת הלימון הפרסי, מערבבים
  5. מוסיפים את השעועית, מערבבים, אם חסר מים, מוסיפים מים רותחים בצדדים
  6. מביאים לרתיחה של 2-3 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה, בודקים עד שהתבשיל מתגבש ומוכן
  7. בודקים תיבול ואם צריך מוסיפים.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים