אז רציתי לעשות הפתעה לחמותי והכנתי תבשיל פרסי שנקרא חורשט סבזי. מיותר לציין שחמותי אהבה והתרגשה מאוד ואני על הדרך הכרתי מתכון חדש. חוֹרֵשְׁט סַבְּזִי, זה תבשיל של מלא ירקות ירוקים ובשר, תבשיל דומיננטי במטבח הפרסי. כשחמותי יכלה לבשל, היתה מכינה לנו את זה, התבשיל חמצמץ בגלל הלימון הפרסי שאותו מוסיפים לתבשיל וקניתי במיוחד. הכל מתבשל ביחד עם בשר בקר ושעועית אדומה בבישול ארוך. הכי טעים לאכול אותו ככה, אבל גם להגיש אותו עם אורז לבן. האמת אני לא יודעת אם לקרוא לזה מרק, או תבשיל, כך או כך, זה טעים מאוד.
- לתבשיל חייבים לימון פרסי, אותו משיגים בחנויות תבלינים, לנעוץ סכין בלימון לשחרר טעמים בסיר
- את העשבים קוצצים גס, מסירים גבעולים עבים
- אם רוצים מרק, מוסיפים מים, אם תבשיל, ממעיטים בכמות המים
- הבשר שהשתמשתי מס' 8, אבל אפשר גם מס' 5. חותכים לקוביות קטנות
- השתמשתי בשעועית מקופסא, אבל אפשר כמובן להשתמש ברגילה, להשרות כל הלילה
סרטון על תהליך ההכנה.
מצרכים:
- 1 נתח של בשר
- 1 קופסא שעועית, אני השתמשתי בשעועית ברוטב צ'ילי
- 1/4 כוס שמן
- ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עלי מנגולד, סלרי עלים, שמיר – 1 צרור מכל ירק, קצוצים ושטופים
- 5 לימונים פרסיים
- תבלינים: כפית מכל תבלין: מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון, אבקת מרק עוף
הכנה:
- בסיר מתאים מחממים שמן, מוסיפים את הבשר, בוחשים, מוסיפים תבלינים, מטגנים ביחד – סיר לחץ מקצר את התהליך
- מבשלים את הבשר 2-3 שעות, עד שמוכן. אם חסר נוזלים, מוסיפים מים רותחים
- שעה לפני סיום הבישול, מחממים בסיר אחר, שמן, מוסיפים את כל הירוקים, מערבבים ומבשלים עד שהנפח יורד
- בודקים את הבשר, אם מוכן, מוסיפים את הירוקים ואת הלימון הפרסי, מערבבים
- מוסיפים את השעועית, מערבבים, אם חסר מים, מוסיפים מים רותחים בצדדים
- מביאים לרתיחה של 2-3 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה, בודקים עד שהתבשיל מתגבש ומוכן
- בודקים תיבול ואם צריך מוסיפים.