מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לוביה ברוטב עגבניות ומה הקשר לריקודים כורדיים

מי שמכיר אותי, יודע שאני גם רוקדת ריקודים כורדים ואני נמצאת בקבוצה שבכל הזדמנות מטיילים ומשלבים ריקודים. לפני שבוע ביקרנו במושב עין העמק, יש לנו שם חברים כורדים, שהזמינו אותנו לבוא למושב, להתארח, לטייל ולרקוד, וכך היה. זו לא פעם ראשונה  שאנחנו נוסעים אליהם, היה לנו כייף אדיר להתארח, להינות מהמטעמים של רונית המארחת, לטייל ולרקוד אתם.

סרטון קצר על תהליך ההכנה

חברתי המארחת רונית מזרחי, ציידה אותי בלובייה טריה מהגינה של אחותה, לא ראיתי מעולם לוביה כזו גדולה ויפה. הכנתי אותה ברוטב עגבניות והוספתי עלי מנגולד, רק את החלק הקשה של העלים. את הלוביה אפשר להכין בדיוק כמו שעועית ירוקה, אפשר להכין עם עוף, בשר, מה שאוהבים, אני הכנתי ללא תוספת בשרית.

מצרכים: 

  1. לוביה שטופה, נקיה וחתוכה – יש לנקות כמו שמנקים שעועית
  2. עלי מנגולד, לא חובה
  3. 3-4 עגבניות חתוכות לקוביות
  4. 1 בצל גדול קצוץ
  5. תבלינים כפית מכל תבלין: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף

 הכנה:

  1. בסיר מתאים לחמם שמן, להוסיף בצל, לאדות
  2. להוסיף עגבניות, לערבב, להוסיף תבלינים, לערבב היטב
  3. להוסיף מים רותחים ולהכניס את הלוביה ועלי המנגולד, לערבב
  4. להביא לרתיחה של חמש דקות, להנמיך את האש ולבשל עם מכסה סגור בערך חצי שעה, עד שהלוביה מוכנה

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים