היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לוביה ברוטב עגבניות ומה הקשר לריקודים כורדיים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מי שמכיר אותי, יודע שאני גם רוקדת ריקודים כורדים ואני נמצאת בקבוצה שבכל הזדמנות מטיילים ומשלבים ריקודים. לפני שבוע ביקרנו במושב עין העמק, יש לנו שם חברים כורדים, שהזמינו אותנו לבוא למושב, להתארח, לטייל ולרקוד, וכך היה. זו לא פעם ראשונה  שאנחנו נוסעים אליהם, היה לנו כייף אדיר להתארח, להינות מהמטעמים של רונית המארחת, לטייל ולרקוד אתם.

סרטון קצר על תהליך ההכנה

חברתי המארחת רונית מזרחי, ציידה אותי בלובייה טריה מהגינה של אחותה, לא ראיתי מעולם לוביה כזו גדולה ויפה. הכנתי אותה ברוטב עגבניות והוספתי עלי מנגולד, רק את החלק הקשה של העלים. את הלוביה אפשר להכין בדיוק כמו שעועית ירוקה, אפשר להכין עם עוף, בשר, מה שאוהבים, אני הכנתי ללא תוספת בשרית.

מצרכים: 

  1. לוביה שטופה, נקיה וחתוכה – יש לנקות כמו שמנקים שעועית
  2. עלי מנגולד, לא חובה
  3. 3-4 עגבניות חתוכות לקוביות
  4. 1 בצל גדול קצוץ
  5. תבלינים כפית מכל תבלין: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף

 הכנה:

  1. בסיר מתאים לחמם שמן, להוסיף בצל, לאדות
  2. להוסיף עגבניות, לערבב, להוסיף תבלינים, לערבב היטב
  3. להוסיף מים רותחים ולהכניס את הלוביה ועלי המנגולד, לערבב
  4. להביא לרתיחה של חמש דקות, להנמיך את האש ולבשל עם מכסה סגור בערך חצי שעה, עד שהלוביה מוכנה

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים