היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

צלי בשר מפורק ברוטב פטריות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

  • צלי בשר מפורק, מנה חגיגית לחג פסח, השתמשתי בבשר מס' 5.
  • להכין את הבשר בסיר מתאים שיכנס לתנור

מצרכים:

  1. בשר מס' 5
  2. מעט שמן
  3. לחמם תנור ל-200 מעלות
  4. להכניס לסיר שמן, לחמם להוסיף את הבשר, לצרוב כמה דקות מכל הצדדים, לכסות אם נייר אפייה ומעל נייר כסף, להכניס לתנור, לאפיה של רבע שעה, להנמיך את חום התנור ל-150 ולאפות בערך 3 שעות. 
  5. לבדוק את הבשר, לנעוץ סכין, אם נכנסת חלק, מוכן להשאיר בתנור לקרר, להוציא, לפורר ולהגיע

לרוטב הפטריות:

  1.  סלסילת פטריות פרוסות
  2.  1 בצל גדול קצוץ
  3.  5 שיני שום כתוש
  4.  1 כף קמח/לפסח: קמח מצה, או קורנפלור
  5. לערבב תבלינים: 1/4 כפית מלח 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית פלפל שחור
  6. 1  כוס מים
  7. 3  כפות שמן

הכנת הרוטב:

  1. לקחת מחבת גדולה, או סיר שטוח גדול, לחמם שמן, להוסיף בצל ותבלינים, לטגן  רק עד שהבצל מזהיב. להוסיף פטריות, לטגן עד שהפטריות משחימות.
  2. להוסיף שום לערבב, להוסיף קמח, לערבב ולהמשיך לטגן
  3. להוסיף מים, לערבב ולהביא לרתיחה ולבשל עד שהרוטב מסמיך.
  4. לערבב כל הזמן כדי שלא ידבק.
  5. להעביר לכלי הגשה ולשפוך מעל הבשר

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים