- צלי בשר מפורק, מנה חגיגית לחג פסח, השתמשתי בבשר מס' 5.
- להכין את הבשר בסיר מתאים שיכנס לתנור
מצרכים:
- בשר מס' 5
- מעט שמן
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- להכניס לסיר שמן, לחמם להוסיף את הבשר, לצרוב כמה דקות מכל הצדדים, לכסות אם נייר אפייה ומעל נייר כסף, להכניס לתנור, לאפיה של רבע שעה, להנמיך את חום התנור ל-150 ולאפות בערך 3 שעות.
- לבדוק את הבשר, לנעוץ סכין, אם נכנסת חלק, מוכן להשאיר בתנור לקרר, להוציא, לפורר ולהגיע
לרוטב הפטריות:
- סלסילת פטריות פרוסות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 5 שיני שום כתוש
- 1 כף קמח/לפסח: קמח מצה, או קורנפלור
- לערבב תבלינים: 1/4 כפית מלח 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כוס מים
- 3 כפות שמן
הכנת הרוטב:
- לקחת מחבת גדולה, או סיר שטוח גדול, לחמם שמן, להוסיף בצל ותבלינים, לטגן רק עד שהבצל מזהיב. להוסיף פטריות, לטגן עד שהפטריות משחימות.
- להוסיף שום לערבב, להוסיף קמח, לערבב ולהמשיך לטגן
- להוסיף מים, לערבב ולהביא לרתיחה ולבשל עד שהרוטב מסמיך.
- לערבב כל הזמן כדי שלא ידבק.
- להעביר לכלי הגשה ולשפוך מעל הבשר