מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

צלי בשר מפורק ברוטב פטריות

  • צלי בשר מפורק, מנה חגיגית לחג פסח, השתמשתי בבשר מס' 5.
  • להכין את הבשר בסיר מתאים שיכנס לתנור

מצרכים:

  1. בשר מס' 5
  2. מעט שמן
  3. לחמם תנור ל-200 מעלות
  4. להכניס לסיר שמן, לחמם להוסיף את הבשר, לצרוב כמה דקות מכל הצדדים, לכסות אם נייר אפייה ומעל נייר כסף, להכניס לתנור, לאפיה של רבע שעה, להנמיך את חום התנור ל-150 ולאפות בערך 3 שעות. 
  5. לבדוק את הבשר, לנעוץ סכין, אם נכנסת חלק, מוכן להשאיר בתנור לקרר, להוציא, לפורר ולהגיע

לרוטב הפטריות:

  1.  סלסילת פטריות פרוסות
  2.  1 בצל גדול קצוץ
  3.  5 שיני שום כתוש
  4.  1 כף קמח/לפסח: קמח מצה, או קורנפלור
  5. לערבב תבלינים: 1/4 כפית מלח 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית פלפל שחור
  6. 1  כוס מים
  7. 3  כפות שמן

הכנת הרוטב:

  1. לקחת מחבת גדולה, או סיר שטוח גדול, לחמם שמן, להוסיף בצל ותבלינים, לטגן  רק עד שהבצל מזהיב. להוסיף פטריות, לטגן עד שהפטריות משחימות.
  2. להוסיף שום לערבב, להוסיף קמח, לערבב ולהמשיך לטגן
  3. להוסיף מים, לערבב ולהביא לרתיחה ולבשל עד שהרוטב מסמיך.
  4. לערבב כל הזמן כדי שלא ידבק.
  5. להעביר לכלי הגשה ולשפוך מעל הבשר

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים