את החרוסת אני מכינה בדרך כלל מסילאן ואגוזים, לפי המתכון הזה, השנה החלטתי לשנות ולהכין את החרוסת מסילאן, בוטנים קלויים ואגוזים. הכנה קלה ופשוטה. אפשר כמובן להקטין/להגדיל כמויות.
סרטון על ההכנה:
מצרכים:
- את הבוטנים והאגוזים אפשר לקצוץ לחתיכות נגיסות, או לקצוץ דק
- 1 קילו בוטנים קלויים, ללא קליפה, קצוצים דק במעבד מזון
- 1 כוס אגוזים קלויים קצוצים דק במעבד מזון
- 1 צנצנת סילאן
- 1/3כוס טחינה גולמית – לא חובה רק למי שמותר קטניות ומי שאוהב.
- 1 צנצנת מים (של הסילאן)
הכנה:
- בסיר מתאים להרתיח סילאן ומים, להוסיף טחינה, לערבב
- להוסיף בוטנים ואגוזים, לערבב ולכבות את האש
- אפשר להשאיר במרקם הזה, ואפשר לטחון שוב את התערובת למסה חלקה
- לשמור בצנצנות