סלט גזר מרוקאי, אחד הסלטים הטעימים, נראה לי שאין שולחן שבת מרוקאי שאין את הסלט הזה. קל להכנה, טעים וגם נראה יפה ומושך. אפשר להגדיל/להקטין כמויות.
מצרכים:
- 5 גזרים גדולים קלופים ופרוסים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כף שטוחה כמון
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות שמן – אפשר זית אפשר רגיל
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
- מי שאוהב, יכול להוסיף פלפל חריף
הכנה:
- להכניס את הגזר לסיר מתאים, למלא מים שיכסו את הגזר
- להוסיף מלח, לערבב ולהביא לרתיחה.
- לבשל בערך עשר דקות עד לריכוך הגזר, לסנן
- לערבב בקערה את הגזר, שום, שמן, לימון וכוסברה
- לטעום, אם חסר מלח, להוסיף
- לשמור במקרר, אפשר להכין יום מראש