מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת מייפל ואגוזים כשרה לפסח

עוגת מייפל ואגוזים כשרה לפסח:

  1. אפשר לאפות בתבנית עגולה מס' 24-26, או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, או תבנית אחת חד פעמית רגילה.
  2. סירופ מייפל ורק אמיתי, כי ההבדל בטעם משמעותי.
  3. העוגה פרווה, אם רוצים חלבית, להחליף בשמנת מתוקה או ב-250 גרם גבינה לבנה 5%.

מצרכים:

  1. 1 מיכל שמנת צמחית או כוס מיץ תפוזים
  2. 3 ביצים שלמות
  3. 1 כוס סוכר
  4. 1 כוס שמן
  5. 2 כוסות קמח תופח של אוסם כשר לפסח
  6. 3/4 כוס שקדים טחונים
  7. 1 שקית סוכר וניל
  8. 1 חבילה אינסטנט וניל
  9. אגוזים קצוצים לפיזור מעל העוגה

הכנה:

  • לחמם תנור ל-150 מעלות
  • להכניס לקערה נפרדת את כל המצרכים היבשים
  • להכניס לקערת המיקסר: ביצים, שמנת וסוכר, להקציף ביחד בערך 2 דקות
  • אם משתמשים במיץ, להוסיף את המיץ לתערובת לאחר הקצפה של הביצים והסוכר
  • להחליף את המקצפת ל-וו גיטרה, להוסיף את השמן ולערבב
  • להוסיף בפעמיים את כל המצרכים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה
  • לשפוך לתבנית, לפזר מעל אגוזים
  • לאפות 45 דקות אפילו פחות, תלוי בתנור, אצל מספיקות 40 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם
  • כשהעוגה אפויה ומוכנה, להוציא בזהירות מהתנור, לחורר אותה כשהיא עדיין חמה ולפזר מעליה ומסביב מייפל בנדיבות.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים