היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת גבינה פירורים ללא אפייה – כשרה לפסח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
הערות מקדימות:
1. תבנית אפיה עגולה גודל 24, או מרובעת, מרופדת בנייר אפייה
2. הפירורים מעוגיות של פסח. פירורים אפשר להכין גם מביסקוויטים ולהכין כל השנה
3. את העוגה צריך להכין מראש כי צריך להקפיא אותה לכמה שעות, עדיף אפילו לילה

מצרכים:
1. 300 גרם עוגיות של פסח מרוסקים במעבד מזון
2. 100 גרם חמאה מומסת
3. 1 מיכל שמנת מתוקה
4. 1 חבילה אינסטנט וניל
5. 1/2 קילו גבינה, אני השתמשתי בגבינה 5%
6. 1 כוס חלב
7. 3 כפות קורנפלור
8. 2 סוכר וניל

9. 1שקית ג'לטין – 14 גרם + 1/4 כוס מים חמים ו-1/4 כוס מים קרים
הכנה:
1. לרסק במעבד מזון את העוגיות, להוסיף את החמאה עד לאיחוד
2. לחלק את הכמות לשניים: 3/4 ו-14, את ה-3/4 להדק בתבנית אפייה ולהעביר למקפיא, את ה-1/4 לשמור במקרר
3. לערבב את הקורנפלור עם אינסטנט וניל
4. עם המקצף ביצים של המיקסר להקציף: שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט וקורנפלור, וחלב.
5. להחליף את המקצף במערבל של המיקסר, להוסיף גבינה, סוכר וניל ולבחוש לתערובת אחידה.

6. להמיס את הג'לטין: בסיר קטן להמיס עם המים הקרים, להוסיף את המים החמים ולבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב כל הזמן, בערך שתיים שלוש דקות. לקרר ולהבליע בתוך תערובת הגבינה 
7. להוציא את התבנית מהמקפיא, לשטח מעל את התערובת
8. לפזר מעל את הפירורים ששמרנו
9. להעביר למקפיא לפחות לכמה שעות, עדיף לילה

10.לשמור במקרר

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים