היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

בראוניז שוקולד ואגוזים – גם בגירסה כשרה לפסח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מי לא אוהב עוגת שוקולד, במיוחד שהיא מלאה באגוזים, רכה ונימוחה. מתכון לבראוניז, קלי קלות הכנה

אני מעדיפה להכין את הבראוניז בחזקת פרווה ומשתמשת במחמאה במקום חמאה

הערות:

  1. תבנית חד פעמית רגילה או בתבנית אחרת באותו גודל או עגולה 26 מרופדת בנייר אפייה משומן
  2. המתכון מתאים לפסח: במקום 1 כוס קמח = 1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים או קמח מצה ו-1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח, או קמח רגיל עם כף אבקת אפיה.
  3. אפשר וכדאי להכפיל כמויות ואז להכין בתבנית גדולה יותר

מצרכים:

  1. 200 גרם חמאה/מחמאה
  2. 200 גרם שוקולד מריר/או חלבי שבור לקוביות
  3. 1 ורבע כוסות סוכר
  4. 4 ביצים שלמות
  5. 1 כוס קמח תופח  + 2 כפות קקאו מנופה לערבב בקערה נפרדת
  6. 1 כוס אגוזים קצוצים גס (מלך, פקאן, אגוזי לוז – מה שאוהבים)

הכנה:

  1. בסיר מתאים להמיס על האש מחמאה/חמאה ושוקולד, 
  2. להוריד מהאש להוסיף מיד סוכר ולערבב היטב
  3. לתת לתערובת להתקרר מעט
  4. להוסיף ביצים, כל פעם ביצה אחת ולערבב היטב
  5. להוסיף קמח וקקאו ולערבב לעיסה אחידה
  6. להוסיף חצי מכמות האגוזים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  7. לשטח בתבנית מתאימה, לפזר את יתר האגוזים מלמעלה (לא חובה)
  8. לאפות ב-180 מעלות גג 20 25 דקות.
  9. לפרוס למרובעים/מעויינים מה שאוהבים

Translate »