מי לא אוהב עוגת שוקולד, במיוחד שהיא מלאה באגוזים, רכה ונימוחה. מתכון לבראוניז, קלי קלות הכנה. אני מעדיפה להכין את הבראוניז פרווה ומשתמשת במחמאה במקום חמאה
הערות:
- תבנית חד פעמית רגילה או בתבנית אחרת באותו גודל או עגולה 26 מרופדת בנייר אפייה משומן
- המתכון מתאים לפסח: במקום 1 כוס קמח = 1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים או קמח מצה ו-1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח, או קמח רגיל עם כף אבקת אפיה.
- אפשר וכדאי להכפיל כמויות ואז להכין בתבנית גדולה יותר
מצרכים:
- 200 גרם חמאה/מחמאה
- 200 גרם שוקולד מריר/או חלבי שבור לקוביות
- 1 ורבע כוסות סוכר
- 4 ביצים שלמות
- 1 כוס קמח תופח + 2 כפות קקאו מנופה לערבב בקערה נפרדת
- 1 כוס אגוזים קצוצים גס (מלך, פקאן, אגוזי לוז – מה שאוהבים)
הכנה:
- לחמם תנור ל-170 מעלות
- בסיר מתאים להמיס על האש מחמאה/חמאה ושוקולד, להוריד מהאש להוסיף מיד סוכר ולערבב היטב
- לתת לתערובת להתקרר מעט, להוסיף ביצים, כל פעם ביצה אחת ולערבב היטב
- להוסיף קמח וקקאו ולערבב לעיסה אחידה
- להוסיף אגוזים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
- לשטח בתבנית מתאימה, לא חובה אבל אפשר לפזר אגוזים גם מעל
- לאפות 20-25 דקות.
- לקרר, לפרוס למרובעים/מעויינים מה שאוהבים, לפזר מעל אבקת סוכר