מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בראוניז שוקולד ואגוזים – גם בגירסה כשרה לפסח

מי לא אוהב עוגת שוקולד, במיוחד שהיא מלאה באגוזים, רכה ונימוחה. מתכון לבראוניז, קלי קלות הכנה. אני מעדיפה להכין את הבראוניז  פרווה ומשתמשת במחמאה במקום חמאה

הערות:

  1. תבנית חד פעמית רגילה או בתבנית אחרת באותו גודל או עגולה 26 מרופדת בנייר אפייה משומן
  2. המתכון מתאים לפסח: במקום 1 כוס קמח = 1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים או קמח מצה ו-1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח, או קמח רגיל עם כף אבקת אפיה.
  3. אפשר וכדאי להכפיל כמויות ואז להכין בתבנית גדולה יותר

מצרכים:

  1. 200 גרם חמאה/מחמאה
  2. 200 גרם שוקולד מריר/או חלבי שבור לקוביות
  3. 1 ורבע כוסות סוכר
  4. 4 ביצים שלמות
  5. 1 כוס קמח תופח  + 2 כפות קקאו מנופה לערבב בקערה נפרדת
  6. 1 כוס אגוזים קצוצים גס (מלך, פקאן, אגוזי לוז – מה שאוהבים)

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-170 מעלות
  2. בסיר מתאים להמיס על האש מחמאה/חמאה ושוקולד, להוריד מהאש להוסיף מיד סוכר ולערבב היטב
  3. לתת לתערובת להתקרר מעט, להוסיף ביצים, כל פעם ביצה אחת ולערבב היטב
  4. להוסיף קמח וקקאו ולערבב לעיסה אחידה
  5. להוסיף אגוזים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  6. לשטח בתבנית מתאימה, לא חובה אבל אפשר לפזר אגוזים גם מעל
  7. לאפות 20-25 דקות.
  8. לקרר, לפרוס למרובעים/מעויינים מה שאוהבים, לפזר מעל אבקת סוכר

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים