היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

עוגת גבינה בחושה גם כשרה לפסח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מצרכים:

  • 5  ביצים שלמות
  • 1  כוס סוכר
  • 3/4  כוס שמן
  •  350 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1  חבילה אינסטנט וניל
  • 2  כוסות קמח תופח או רגיל עם אבקת אפיה
  • לפסח: 1 כוס קמח ו-1 כוס שקדים טחונים
  • אבקת סוכר לפיזור

הוראות הכנה:

  • לחמם תנור ל- 180 מעלות לשמן תבנית עגולה 24 או מרובעת רגילה חד פעמית
  • להקציף ביצים עד לקבלת גוון בהיר, להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף
  • להפסיק להקציף, להוסיף לסירוגין, שמן, גבינה ולערבב
  • להוסיף קמח, אינסטנט וניל ולערבב לתערובת חלקה
  • לשפוך את התערובת לתבנית, ליישר
  • להכניס לתנור להוריד ל- 170 מעלות
  • לאפות בערך 45 דקות, לבדוק עם קיסם, שיצא עם מעט פירורים לחים.
  • לשמור במקרר, לפזר אבקת סוכר ולאכול בטמפרטורת החדר… 
Translate »