מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת גבינה ללא קמח – מתאימה גם לפסח

אם אני צריכה לדרג את האהבה שלי לעוגות, אז במקום הראשון עוגות גבינה, לאחר מכן בחושות ולאחר מכן כל השאר.  

כמה הערות:

  • אפשר לאפות על מצע בצק עלים, פשוט לשטח את הבצק ולשפוך מעל את הבלילה.
  • אפיה בתבנית 24 או בתבנית מרובעת חד פעמית
  • לסנן את הגבינה לפחות כמה שעות להגיר כמה שיותר נוזלים.
  • לאחר האפייה משאירים בתנור עד שמתקררת לגמרי.
  • אפשר לצפות את העוגה בפירות יער, או בשמנת רגילה עם מעט אבקת סוכר. 
  • לשמור כמובן במקרר.

מצרכים:

  1.  750 גרם גבינה לבנה 5%
  2. 1 שמנת רגילה
  3.  150 גרם אבקת סוכר
  4. 1  חבילה אינסטנט וניל
  5. 4  כפות קורנפלור
  6. 2  כפיות תמצית וניל

הכנה:

  1. להדליק תנור ל-200 מעלות 
  2. לרפד סיר בנייר אפייה בתחתית ובצדדים
  3. למלא תבנית של התנור במים ולהכניס לתנור
  4. לערבב בקערה את כל המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, לשפוך לתבנית
  5. לאפות 10 דקות ב-200 מעלות ולאחר מכן להנמיך ל-160 מעלות ולאפות עוד שעה
  6. להשאיר בתנור עד שמתקררת לאחר מכן לשמור במקרר

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים