אם אני צריכה לדרג את האהבה שלי לעוגות, אז במקום הראשון עוגות גבינה, לאחר מכן בחושות ולאחר מכן כל השאר.
כמה הערות:
- אפשר לאפות על מצע בצק עלים, פשוט לשטח את הבצק ולשפוך מעל את הבלילה.
- אפיה בתבנית 24 או בתבנית מרובעת חד פעמית
- לסנן את הגבינה לפחות כמה שעות להגיר כמה שיותר נוזלים.
- לאחר האפייה משאירים בתנור עד שמתקררת לגמרי.
- אפשר לצפות את העוגה בפירות יער, או בשמנת רגילה עם מעט אבקת סוכר.
- לשמור כמובן במקרר.
מצרכים:
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 שמנת רגילה
- 150 גרם אבקת סוכר
- 1 חבילה אינסטנט וניל
- 4 כפות קורנפלור
- 2 כפיות תמצית וניל
הכנה:
- להדליק תנור ל-200 מעלות
- לרפד סיר בנייר אפייה בתחתית ובצדדים
- למלא תבנית של התנור במים ולהכניס לתנור
- לערבב בקערה את כל המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, לשפוך לתבנית
- לאפות 10 דקות ב-200 מעלות ולאחר מכן להנמיך ל-160 מעלות ולאפות עוד שעה
- להשאיר בתנור עד שמתקררת לאחר מכן לשמור במקרר