היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל.

גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל ואמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים…

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
חפשו אותי גם באינסטגרם
חפשו אותי גם בפייסבוק

עוגת גבינה ללא בצק בסיר ג'חנון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אם אני צריכה לדרג את האהבה שלי לעוגות, אז במקום הראשון עוגות גבינה, לאחר מכן בחושות ולאחר מכן כל השאר.  שבועות מתקרב ועוגת גבינה זה חובה כמובן.

כמה הערות:

  • אפשר לאפות על מצע בצק עלים, פשוט לשטח את הבצק ולשפוך מעל את הבלילה
  • אפשר לאפות בכל תבנית, אני אפיתי בסיר ג'חנון
  • לסנן את הגבינה לפחות כמה שעות להגיר כמה שיותר נוזלים
  • לאחר האפייה משאירים בתנור עד שמתקררת לגמרי
  • אפשר לצפות את העוגה בפירות יער, אני אוהבת אותה חלקה
  • לשמור כמובן במקרר

מצרכים:

  1.  1 קילו גבינה לבנה 5%
  2.  150 גרם אבקת סוכר
  3. 1  חבילה אינסטנט וניל
  4. 4  כפות קורנפלור
  5. 2  כפיות תמצית וניל

הכנה:

  1. להדליק תנור ל-200 מעלות 
  2. לרפד סיר בנייר אפייה בתחתית ובצדדים
  3. למלא תבנית של התנור במים ולהכניס לתנור
  4. לערבב בקערה את כל המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, לשפוך לתבנית
  5. לאפות 10 דקות ב-200 מעלות ולאחר מכן להנמיך ל-160מעלות ולאפות עוד שעה
  6. להשאיר בתנור עד שמתקררת לאחר מכן לשמור במקרר

Translate »