היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

עוגת גבינה בלי קמח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אם אני צריכה לדרג את האהבה שלי לעוגות, אז במקום הראשון עוגות גבינה, לאחר מכן בחושות ולאחר מכן כל השאר.  

כמה הערות:

  • אפשר לאפות על מצע בצק עלים, פשוט לשטח את הבצק ולשפוך מעל את הבלילה.
  • אפיה בתבנית 26 או בתבנית מרובעת חד פעמית
  • לסנן את הגבינה לפחות כמה שעות להגיר כמה שיותר נוזלים.
  • לאחר האפייה משאירים בתנור עד שמתקררת לגמרי.
  • אפשר לצפות את העוגה בפירות יער, או בשמנת רגילה עם מעט אבקת סוכר. 
  • לשמור כמובן במקרר.

מצרכים:

  1.  750 גרם גבינה לבנה 5%
  2. 1 שמנת רגילה
  3.  150 גרם אבקת סוכר
  4. 1  חבילה אינסטנט וניל
  5. 4  כפות קורנפלור
  6. 2  כפיות תמצית וניל

הכנה:

  1. להדליק תנור ל-200 מעלות 
  2. לרפד סיר בנייר אפייה בתחתית ובצדדים
  3. למלא תבנית של התנור במים ולהכניס לתנור
  4. לערבב בקערה את כל המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, לשפוך לתבנית
  5. לאפות 10 דקות ב-200 מעלות ולאחר מכן להנמיך ל-160 מעלות ולאפות עוד שעה
  6. להשאיר בתנור עד שמתקררת לאחר מכן לשמור במקרר

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »