היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

תבשיל בשר ראש עם גרגרי חומוס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print


במסגרת פרויקט מבורך של אתר FoodsDictionary לפעילות טעימה במיוחד של בלוגרים שקראו לה: "בלוגרים ממליצים על המתכונים שיעשו את 2016" שמחתי להיות חלק מקבוצת הבלוגרים המובילים שנבחרו.

בחרתי בתבשיל של בשר ראש עם גרגירי חומוס, כי אני אוהבת מאוד את החלק הזה של הבשר, הוא עשיר וטעים ביותר, אני משתמשת בו לעתים קרובות, מכינה את התבשיל כתוספת לאורז וגם משתמשת בו לחמין. 

קישור למתכון באתר כאן
קישור לפעילות בפייסבוק כאן

מצרכים:
  1. 1 חבילה בשר ראש שטוף ומנוקה היטב (אני משאירה חלק מהשומן), חתוך לקוביות
  2. 2 כוסות גרגרי חומוס של סנפרוסט או מקופסא.
  3. 2 בצלים קצוצים
  4. 5 שיני שום קצוץ
  5. לערבב תבלינים בקערית, כפיות שטוחות:
  6. 1 כפית פלפל שחור + 1 כפית פפריקה מתוקה + 1 כפית כמון ו-1 כפית קארי + 1 כפית אבקת מרק עוף.
  7. מעט מאוד מלח (הבשר מלוח)
  8. עד 2 כוסות מרק בשר (מהבישול המקדים של הבשר)

הכנה:

  1. להכניס את הבשר ביחד עם הבצל לסיר מתאים (אפשר לקצר הליכים בסיר לחץ) לכסות במים ולהביא לרתיחה, לאחר רתיחה של 10 דקות, להמשיך לבשל עוד שעתיים וחצי על אש בינונית, כל הזמן לקפות את השומן והקצף שנוצרים ואם חסר מים, להוסיף שהבשר יהיה תמיד מכוסה במים.
  2. לאחר שעתיים וחצי, לבדוק אם הבשר מבושל. אם לא, להמשיך לבשל.
  3. אם מבושל, להוסיף שום ותבלינים (חוץ ממלח), לערבב היטב, להנמיך את האש לבינונית.
  4. להוסיף חומוס, לערבב לאיחוד התערובות.
  5. לבשל ביחד, רק לאיחוד טעמים, הבשר והחומוס כבר מבושלים על אש קטנה בערך 20 דקות.
  6. להגיש כתוספת לאורז, הכי טעים, אורז לבן. 
שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים