במסגרת פרויקט מבורך של אתר FoodsDictionary לפעילות טעימה במיוחד של בלוגרים שקראו לה: "בלוגרים ממליצים על המתכונים שיעשו את 2016" שמחתי להיות חלק מקבוצת הבלוגרים המובילים שנבחרו.
בחרתי בתבשיל של בשר ראש עם גרגירי חומוס, כי אני אוהבת מאוד את החלק הזה של הבשר, הוא עשיר וטעים ביותר, אני משתמשת בו לעתים קרובות, מכינה את התבשיל כתוספת לאורז וגם משתמשת בו לחמין.
קישור למתכון באתר כאן
קישור לפעילות בפייסבוק כאן
- 1 חבילה בשר ראש שטוף ומנוקה היטב (אני משאירה חלק מהשומן), חתוך לקוביות
- 2 כוסות גרגרי חומוס של סנפרוסט או מקופסא.
- 2 בצלים קצוצים
- 5 שיני שום קצוץ
- מעט מלח ומעט פלפל שחור
- עד 2 כוסות מרק בשר (מהבישול המקדים של הבשר)
הכנה:
- להכניס את הבשר ביחד עם הבצל לסיר מתאים (אפשר לקצר הליכים בסיר לחץ) לכסות במים ולהביא לרתיחה, לאחר רתיחה של 10 דקות, להמשיך לבשל עוד שעתיים וחצי על אש בינונית, אם חסר מים, להוסיף שהבשר יהיה תמיד מכוסה במים.
- לאחר שעתיים וחצי, לבדוק אם הבשר מבושל. אם לא, להמשיך לבשל.
- אם מבושל, להוסיף שום ופלפל שחור (חוץ ממלח), לערבב היטב, להנמיך את האש לבינונית.
- להוסיף חומוס, לערבב לאיחוד התערובות.
- לבשל ביחד, רק לאיחוד טעמים, (הבשר והחומוס כבר מבושלים) על אש קטנה בערך 20 דקות.
- להגיש כתוספת לאורז, הכי טעים, אורז לבן.