היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מאפה בצק עלים במילוי גבינות ועלי מנגולד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
אחד המאפים הכי אהובים עלי, זה בצק עלים. יש אינספור אפשרויות הכנה עם הבצק הזה, מלוח מתוק. הפעם אביא מתכון מלוח.
המתכון לא מסובך וקל מאוד להכנה

מצרכים
1. 1 חבילה בצק עלים מרודד – רצוי בטעם חמאה
2. 1/2 קילו גבינות מעורבות: חמד, קשקבל, צהובה, מוצרלה
3. 2 חבילות עלי מנגולד קצוצים 
4. 2 בצלים קצוצים
5. 3 כפות קמח
6. כפית שטוחה מלח וכפית שטוחה פלפל שחור
7. 2 ביצים (1 לתערובת ו-1 למריחה מעל המאפה)
8. שומשום
הכנה:
1. לשטוף ולקצוץ את עלי המנגולד, לטגן את הבצל במעט שמן, להוסיף את        המנגולד, 
לטגן עד שהמים יתאדו. לערבב כל הזמן
3. לשים במסננת להגיר נוזלים לחצי שעה ולאחר מכן לסחוט

4. לאחר חצי שעה, להדליק את התנור ולחמם ל-190 מעלות
5.  לערבב בקערה: גבינות, 1 ביצה, קמח, מלח ופלפל שחור

6.  לרדד את הבצק מעט לאורך
7. למרוח מעל הבצק את הגבינות, מעל הגבינות לפזר את עלי המנגולד
8. לגלגל לרולדה ולהכניס למקרר לחצי שעה
9. להוציא מהמקרר, לחתוך לפרוסות עבות ולהניח בתבנית עגולה מתאימה
10. למרוח בביצה ולפזר מעל שומשום
11. לאפות כ-3/4 שעה בטורבו ב-190 מעלות, עד שהמאפה
 מזהיב.

קצת צילומים על התהליך






שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים