- תהליך ההכנה והאפייה אורך קצת זמן אבל שווה
- לסנן את הגבינה והשמנת
- לחמם תנור ל-180 מעלות, למלא תבנית של התנור במים עד לגובה 3/4 ולהכניס לתנור
- לא לפתוח את התנור על לסיום האפייה ולהשאיר את העוגה בתנור לשעתיים נוספות לייצוב
- גודל התבנית: 26
מצרכים:
- 6 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר – אפשר להפחית למי שלא אוהב כל כך מתוק, אני שמה 3/4 כוס
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 מיכלים שמנת חמוצה 9%
- 4 כפות גדושות קורנפלור
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 צנצנת דובדבנים חמוצים + 1 כף סוכר + 4 כפות שטוחות קורנפלור
אופן הכנה:
- להכניס לקערה חלמונים, גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ווניל וקורנפלור, לטרוף עד שנוצרת בלילה אחידה וללא גושים
- בקערה נפרדת להקציף חלבונים עם סוכר לקצף חזק ויציב
- לקפל את קצף החלבונים בעדינות ובכמה פעמים לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה
- להעביר לתבנית, להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור
- לאפות חצי שעה בחום 180 מעלות. לאחר חצי שעה להנמיך את החום ל-120 מעלות ולאפות שעה נוספת
- לכבות את התנור ולא לפתוח את דלת התנור, להשאיר בתנור לפחות שעתיים להתייצבות.
- בינתיים להכין את הדובדבנים: לסנן את המים של הדובדבנים לתוך סיר קטן, להוסיף למים קורנפלור ולערבב היטב עד שלא יהיו גושים, להוסיף סוכר ולהרתיח, אחרי הרתיחה, להנמיך את האש ולערבב עד לקבלת רוטב סמיך, לכבות
- להוסיף את הדובדבנים, לערבב בעדינות, לקרר
- לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, לשפוך מעל את הדובדבנים ולשלוח למקרר לפחות
- ללילה להתייצבות