מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

תערוכת היין הכשר Wine Jerusalem 2016 בירושלים

הוזמנתי להשתתף באירוע עיתונאים שהתקיים לפני מספר ימים בבניני האומה בירושלים, אירוע של תערוכת היין הכשר, Wine Jerusalem 2016. אלפי אוהבי יין גדשו את האולם, כ-40 יקבים ישראליים השתתפו בתערוכה, יינות חדשים הושקו והרבה.
אלפי אוהבי וחובבי יין גדשו את האולם 

תערוכת היין Wine Jerusalem 2016 המתקיימת זו השנה החמישית בירושלים, מקבצת תחת מטרייה אחת כ-40 יקבים מובילים הפזורים ברחבי הארץ ומזמינה את הקהל הרחב ואת אוהבי היין רגע לפני פסח, לבוא ולהכיר את היינות האיכותיים של ישראל ולבדוק מקרוב מה חדש, מה הושק ומה יושק.
את התערוכה יזמה והפיקה חברת א.א. פיופ במטרה לחשוף את הקהל הישראלי לתעשיית היין בישראל שגדלה, מתעצמת ומתחזקת.
בתערוכה טעמנו יינות שונים ללא הגבלה. באירוע אפשר היה לרכוש במבצע מיוחד של 3+1 את היינות שהוצגו בחנות יין מיוחדת שהוצב בתערוכה.

בנוסף אפשר היה להצטרף חינם לאחת הסדנאות שהתקיימו באירוע.

הקטע הזה הועתק מההודעה לעיתונות: 
בתערוכה הושקו יינות חדשים, הוצגו סדרות נדירות של מיטב היקבים ביניהם:
יקב הרי גליל הציג סדרת יינות מתיישנים מאזור גידול בגליל העליון:
יראון סירה 2005: יין עשיר בעל ארומות בשלות של טל שחור שזיף תותי עץ וריבת אוכמניות, יין עוצמתי ומאוזן היטב.
מירון 2007 – מורכב מ-81% סירה, 10% קברנה סוביניון ו-9% פטיט וורדו
מירון 2009 המורכב מ-72% סירה, 19% פטיט וורדו ו-9% קברנה סוביניון – יין שצבעו סגול עמוק בעל ניחוחות של פירות יער, אוכמניות ודובדבן אדום עם רמז לעץ אלון, יין עוצמתי ומאוזן היטב בעל מרקם משי.
ומירון 2011 – המורכב מ-79% סירה, 15% פטיט וורדו ו-6% קברנה סוביניון – עשיר בארומות פרי של שזיף סגור, פירות יער טריים וריבת דובדבנים לצד ניחוחות קקאו חמאה מושחמת ועץ אלון קלוי.
יקב הר חברון השיק את:
רזרב קברנה סוביניון 2011 המיוצר מענבי קברנה סוביניון הגדלים בכרמי הרי יהודה מסביב לחברון. הענבים נבצרו ידנית ועברו תהליך תסיסה ארוך במיכלי נירוסטה מיוחדים. לאחר התסיסה היין הועבר לחביות עץ אלון צרפתי למשך 20 חודשים. לאחר הביקבוק המשיך היין להתיישן בבקבוק במחסני היקב כ- 14 חודשים נוספים לפני שיווקו בחנויות.

יקב תניא של היינן יורם כהן השיק:
את הסדרה 'תכלת' מבציר 2014. הסדרה מורכבת מ-87% קריניאן ו-13% אחוזים פטי ורדו. או כמו שיורם מכנה אותה 'סדרה חדשה וצבעונית לאנשים עם נטייה טבעית לנקיון פנימי ועתיק. ביקב הזה משתמשים בענבים מכרם בעל בוגר בן 32 שנה בזיכרון יעקב, הם אינם משתמשים בחומרים כימיים וקיבלו יין עשיר מאוד בפרי ובאדמה.
יקב פסגות השיק 2 יינות לכבוד התערוכה:
פסגות אדום בציר 2013 – אדום יבש בעל ארומות מרוכזות של פרי שחור ואדום, אספרסו וליקריץ, עמוק וסיומת נעימה. מורכב מ-63% מרלו, 16% קברנה סוביניון, 11% פטיט וורדו ו-10% קברנה פרנק.
קברנה סוביניון סינגל מכרם יחידני הממוקם 900 מטר מעל פני הים המפיק קברנה סוביניון באיכות יוצאת דופן. פרי אדום, טאנין יבש, גוף בינוני עד מלא. יין מורכב ואלגנטי.
יקב גבעות השיק:
יין בלאן מבציר 2015. כרמי היקב הממוקמים בדרום רמת הגולן הניבו יין ארומטי עשיר ורענן עשוי 95% שנין בלאן ו-5% גוורצטרמינר ואת גופנא קברנה פרנק 2014ששהה 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בעל עומק ואלגנטיות עם סיומת ארוכה.
יקב אבוהב השיק:
את עלמיא מבציר 2014, יין המורכב מ50% סירה, 20% מרלו, 20% קברנה סוביניון ו-10% פטיט וורדו מכרמים שגודלו באזורים שונים ויושן 14 חודשים בחביות אלון צרפתי.
היקבים שהשתתפו בתערוכה השנה:
אבוהב, ארזה, בנימינה, ברקן, גבעות, גוש עציון, דלתון, הר אודם, הר ברכה, הרי גליל, הרצוג, ברטנורא, פסגות, שמרלינג, ביצ'רין, מורד, ונטורה, חברון, ירושלים, טפרברג, גרוס, מירון, יתיר, כרמל, לואי רויאר, לביא, מונד, מנטיפיורי, מרטיני, נטופה, סגל, עמק האלה, רמת הגולן, שעל, רובין, שילה, תבור ויקב תניא.

קצת צילומים מהאירוע


הליקר שוקולד הזה, יאמי 
 יינות של היקב יתיר

                                                                      יינות של יקב סגל 

 הפיילה של שאריות היין – מעניין מה עושים עם כל היין הזה
                                                        ליקרים של יקב מורד  
יינות של יקב נטופה

 יינות יקב סגל 
 יינות של יקב לואי רויאר

 יינות של יקב הר ברכה, יין איש הרים
ברנדי janzac ברנדי צרפתי כשר 
  הוצגו גם יינות איכות  מקליפורניה
 ואף זכו להתראיין לתוכנית כלכלי בלילה עם שרון גל בערוץ 10 

 יינות של יקב הר אודם

היתה כאן חוויית קנייה מיוחדת, עגלות עמוסות בבקבוקי שתייה נקנו על ידי הקהל, כנראה לכבוד פורים ולחג פסח שמתקרב, היו כאן מבצעים, כך שעומס העגלות הראה שהמבצעים שווים.

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים