מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

ריבת תפוזי סיני – קומקוואט

אני מאוד אוהבת להכין ריבות בבית, מכל פרי בא לי לעשות ריבות. בקיץ זה בכלל חגיגה עם הפירות, אבל גם עם הפירות של חורף, במיוחד עכשיו שיש את התפוז הסיני, קומקוואט בשפע בשווקים ויש כאלה שאפילו מגדלים בחצר/בגינה.
אצלי בחצר יש 2 עצים כאלה בתוך עציצים גדולים שבכל עונה מניבים פרי, כשאני עובדת בחצר ומטפלת בעציצים, אני אוהבת לנשנש תוך כדי.את הריבה הכנתי מתפוזונים שאחותי שלחה לי.
תכון לקונפיטורה מתפוז סיני כאן

מצרכים:
  • 1 קילו תפוזונים 
  • 3/4 קילו סוכר
  • מיץ מלימון אחד 

הכנה:

  • לשטוף את התפוזונים, לחצות כל אחד לחצי, להוציא את החרצנים, להניח במסננת עד לסיום
  • להכניס את התפוזונים לסיר מתאים, לכסות בסוכר, אין צורך להוסיף מים, התפוזונים יפרישו מים
  • להשאיר ללילה במקרר, להניח צלחת כמשקולת
  • אני לא מרתיחה לפני, מי שרוצה יכול להרתיח להוציא מרירות, אנחנו אוהבים אותה מעט מרירה.
  • למחרת, לבשל על הגז ולהביא לרתיחה של בערך 10 דקות,
  • להנמיך את האש ולהמשיך לבשל על אש נמוכה אבל שתבעבע, לערבב כל הזמן, על מנת שהריבה לא תישרף
  • אם בשלב הזה חסר מים, אפשר להוסיף מעט, אתם תקבעו את רמת הסמיכות של הריבה שאתם אוהבים
  • לבשל בערך שעה שעה וחצי, אפשר לראות לפי המרקם אם זה טוב
  • לאחר שהריבה מוכנה, להוסיף את הלימון לערבב ולקרר
  • להכניס לצנצנות מעוקרות, אפשר להקפיא 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים