מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוד מתכון של טארט והפעם טארט גבינה

מי שמכיר אותי, יודע שאני מאוד אוהבת עוגות פשוטות וביתיות. עוגות הגבינה שלי פשוטות וקלות להכנה והעיקר טעימות…
הוראות מקדימות:

  • לקבלת בצק מושלם חובה לשקול את המצרכים
  • תבנית טארט בגודל 24 
  • משך זמן האפיה עד 45 דקות, עד שהבצק מזהיב מכל הצדדים, תלוי בתנור
  • להניח את הגבינה במסננת כחצי שעה להגיר נוזלים

מצרכים לבצק:

  1. 240 גרם קמח
  2. 1/4 כפית מלח
  3. 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  4. 80 גרם סוכר, אם יש אבקת סוכר, עדיף
  5. 1 ביצה 
  6. גרידה מ-1 לימון בינוני ו-1 כפית תמצית וניל
  7. 1-2 כפות מים קרים או חלב
הכנת הבצק:
  1. להכניס לקערת המיקסר או למעבד מזון: קמח, מלח, חמאה, סוכר וגרידת לימון, לערבל
  2. להוסיף 1 ביצה, מים/חלב ולערבל עד לקבלת פירורים, לא יותר, להעביר למשטח עבודה
  3. לאסוף ולאחד את הבצק מכל הצדדים לכדור, לא ללוש, לעטוף בניילון נצמד
  4. לשטח את הבצק בתוך הניילון ולהכניס למקרר לרבע שעה
  5. לאחר רבע שעה, להוציא את הבצק, לרדד בעדינות על משטח מקומח היטב
  6. להעלות אותו (אפשר לגלגל על המערוך) לתבנית 
  7. להדק את הפינות, לחורר את הבצק ולהכניס למקפיא עד לסיום הכנת המילוי

מצרכים והכנת המילוי:

  1. 750 גרם גבינה לבנה 5% – להניח בתוך מסננת להגיר נוזלים
  2. 1 ביצה שלמה
  3. 1/4 כוס סוכר + 3 כפות קורנפלור
  4. להכניס לקערה, גבינה, ביצה וסוכר לערבב היטב עם מטרפה
  5. להוסיף את הקורנפלור ולערבב עד שהתערובת חלקה ללא גושים

אפיה:

  1. להוציא את הבצק מהמקפיא, לשפוך מעל את התערובת, לשטח 
  2. לאפות עד שהבצק מקבל צבע זהוב
  3. לקרר על רשת ולשמור במקרר



כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים