היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בייגלה מלוחים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

המתכון הזה הולך אתי כבר שנים, כשרציתי להכין, לא מצאתי אותו, פשוט נעלם לי, לא זכרתי איפה הנחתי אותו ולא הצלחתי למצוא. המתכון ישן מאוד ולא רציתי לקחת מתכון של מישהו אחר, רציתי את המתכון שלי.והנה, במקרה, אני פותחת איזשהו ספר בישול, ומשם צץ לו דף המתכון לבייגלה, מרופט, מוכתם בכתמי שמן, אבל נמצא. יששש, זהו, זה עובר עכשו לבלוג ואני לא אצטרך יותר לחפש דפים מרופטים.

אם משתמשים בקמח כוסמין: אותם רכיבים, רק שקודם שמים את הנוזלים ואת הקמח מוסיפים לאט עד לקבלת בצק גמיש.

מצרכים: מהכמות הזו אפשר להכין כ-65 בייגלה, תלוי בגודל שרוצים

  1. 1 קילו קמח + 1.5 כפיות אבקת אפיה, לנפות 
  2. 1.5 כוסות מים חמימים 
  3. 1 מרגרינה רכה 
  4. 1 כוס שמן 
  5. 1 כף מלח 
  6. 1 כפית כמון – לא הכרחי, מוסיף לטעם, למי שאוהב 
  7. ביצה ושומשום לציפוי. שידרוג: להוסיף מלח גס לתערובת השומשום 

הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר: קמח, מלח וכמון, לערבב מעט 
  2. להוסיף מרגרינה, שמן ואת המים לסירוגין, ללוש עד קבלת בצק גמיש ורך מאוד, אם הבצק קשה, להוסיף מעט שמן. לתת לבצק לנוח איזה חצי שעה.. 
  3. לחמם תנור ל-180 מעלות 
  4. להכין את הבייגלה: ליצור גליל קטן ולסגור 
  5. לטבול בביצה ולאחר מכן בשומשום ולהניח בתבנית מתאימה – 
  6. לאפות בערך 20 – 25 דקות על להזהבה 

 הכנתי סרטון קצר על התהליך:

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים