היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

מרק עדשים עם איטריות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אין כמו מרק ביום חורפי והפעם מרק עדשים אדומות עם אטריות, הכנה קלה ומהירה של מרק טעים ומשביע.

 הוראות מקדימות:
  • המתכון כמות של 1 כוס עדשים, כמובן אפשר להגדיל כמויות
  • את העדשים יש להשרות לפחות עשרים דקות ולשטוף היטב
  • כאן השתמשתי בעדשים אדומות, אפשר כמובן בירוקות/שחורות.
  • אטריות אפשר דקות, אפשר עבות, מה שאוהבים, עבות יותר מסמיכות מצוין את המרק
  • את התבלינים לערבב ביחד בקערית
  • אם המרק סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים 

מצרכים:

  1. 1 כוס עדשים
  2. 1 כוס אטריות 
  3. 1 בצל בינוני קצוץ
  4. 5 שיני שום מרוסקות
  5. תבלינים: מלח, כמון, מעט חווייג', מעט אבקת מרק בטעם עוף
  6. 2 גזרים חתוכים לקוביות.
  7. אני הוספתי גם מעט אבקת מרק עדשים (כן יש כזה)
  8. מעט שמן לטיגון, אני השתמשתי בשמן קנולה
  9. 4-5 כוסות מים מהברז

הכנה:

  1. לחמם שמן, להוסיף את הבצל, להביא רק לידי השחמה
  2. להוסיף את הגזר והעדשים, לערבב ביחד ולבשל כמה דקות
  3. להוסיף מים להביא לרתיחה של 2-3 דקות, להוסיף את התבלינים והשום המרוסק
  4. להנמיך את האש, לערבב ולבשל עוד 10 דקות, להוסיף איטריות
  5. לדאוג לערבב כדי שהאטריות לא ידבקו לתחתית
  6. להמשיך לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות, לכבות ולהגיש חם






Translate »