היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

קראנץ' שמרים במילויים שונים – אגוזים, שוקולד, חלבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
אין כמו עוגות שמרים, ריח השמרים שמתפשט בכל הבית, כמובן הטעם. הפעם, רולדות שמרים במילויים שונים, כל אחד יכול וכל אחד איזה מילוי שאוהב.

מצרכים לבצק:

  1. 4 ורבע כוסות קמח מנופה
  2. 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
  3. 1/4 כוס אבקת אינסטנט וניל
  4. 1/2 כפית מלח
  5. 1/4 כוס סוכר
  6. 1 ביצה שלמה
  7. 50 גרם חמאה רכה
  8. 1/4 כוס שמן
  9. מים לספיגה, בערך 2.5 כוסות
מצרכים למילוי:
  1. נוטלה ואגוזים קצוצים – קודם מורחים את הנוטלה ומעל את האגוזים
  2. נוטלה ושערות חלבה – קודם נוטלה ומעל את החלבה
  3. אפשר להחליף את הנוטלה בממרח השחר, יש גם פרווה
הוראות הכנה:
  1. להכניס למיקסר: ביצה, מלח, חמאה, שמן, סוכר, אינסטנט וניל
  2. לשפוך את הקמח מעל כל החומרים ולפזר מעל את השמרים
  3. להוסיף מים וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שנפרד מדפנות הקערה
  4. לכסות בניילון נצמד לתפיחה ראשונה להכפלת הבצק בערך שעה
  5. להוציא למשטח עבודה, ללוש מעט את הבצק, לחלק ל-4 חלקים
  6. לרדד את הבצק, להניח מלית ולגלגל לרולדה. להניח בתבנית
  7. להכין בצורה כזו את כל הרולדות, אפשר להכין גם עוגות אישיות 
  8. להכנת קראנצ', לחתוך את הרולדה באמצע, ללפף את שני החלקים למעין בורג
  9. למרוח בביצה + מעט מים, לכסות ולהתפיח כארבעים דקות  
  10. לאחר מכן, לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ- 20 דקות, עד לקבלת גוון שחום
  11. לשים לב לא לאפות יותר מדי שהבצק לא יצא קשה



Translate »