מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קראנץ' שמרים במילויים שונים – אגוזים, שוקולד, חלבה

אין כמו עוגות שמרים, ריח השמרים שמתפשט בכל הבית, כמובן הטעם. הפעם, רולדות שמרים במילויים שונים, כל אחד יכול וכל אחד איזה מילוי שאוהב.

מצרכים לבצק:

  1. 4 ורבע כוסות קמח מנופה
  2. 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
  3. 1/4 כוס אבקת אינסטנט וניל
  4. 1/2 כפית מלח
  5. 1/4 כוס סוכר
  6. 1 ביצה שלמה
  7. 50 גרם חמאה רכה
  8. 1/4 כוס שמן
  9. מים לספיגה, בערך 2.5 כוסות
מצרכים למילוי:
  1. נוטלה ואגוזים קצוצים – קודם מורחים את הנוטלה ומעל את האגוזים
  2. נוטלה ושערות חלבה – קודם נוטלה ומעל את החלבה
  3. אפשר להחליף את הנוטלה בממרח השחר, יש גם פרווה
הוראות הכנה:
  1. להכניס למיקסר: ביצה, מלח, חמאה, שמן, סוכר, אינסטנט וניל
  2. לשפוך את הקמח מעל כל החומרים ולפזר מעל את השמרים
  3. להוסיף מים וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שנפרד מדפנות הקערה
  4. לכסות בניילון נצמד לתפיחה ראשונה להכפלת הבצק בערך שעה
  5. להוציא למשטח עבודה, ללוש מעט את הבצק, לחלק ל-4 חלקים
  6. לרדד את הבצק, להניח מלית ולגלגל לרולדה. להניח בתבנית
  7. להכין בצורה כזו את כל הרולדות, אפשר להכין גם עוגות אישיות 
  8. להכנת קראנצ', לחתוך את הרולדה באמצע, ללפף את שני החלקים למעין בורג
  9. למרוח בביצה + מעט מים, לכסות ולהתפיח כארבעים דקות  
  10. לאחר מכן, לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ- 20 דקות, עד לקבלת גוון שחום
  11. לשים לב לא לאפות יותר מדי שהבצק לא יצא קשה
 
 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים