היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב
This error message is only visible to WordPress admins

Unable to retrieve new videos without an API key.

Error: No videos found.

Make sure this is a valid channel ID and that the channel has videos available on youtube.com.

חמין לשבת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אין כמו סיר חמין גדוש בשעועית, חומוס, בשר, תפוחי אדמה ומעל כל זה, ביצים קשות ואם יש מעיים ממולאים, בכלל חגיגה.

כמה קטנות לפני:

  1. הכמויות כאן הם לחצי קילו בשר, אפשר להגדיל כמויות.
  2. להכין סיר מתאים שיכנס לאחר מכן לתנור או על הפלטה
  3. להשרות את השעועית והחומוס לילה לפני, להחליף את המים פעמיים שלוש
  4. את הגריסי פנינה להשרות שעה לפני הבישול
  5. אפשר להשתמש בשעועית לבנה או חומה

מצרכים:

  1. חצי קילו בשר לחמין: מספר 8, או אוסובוקו עם עצם, או בשר ראש חתוך לקוביות
  2. אפשרויות: מעיים ממולאים, עצמות מח
  3. תפוחי אדמה לפי מספר הסועדים, קטנים שלמים, או גדולים חתוכים לקוביות
  4. 1 כוס שעועית
  5. 1 כוס חומוס 
  6. 1 כוס גריסי פנינה
  7. ביצים לפי מספר הסועדים (אני תמיד מכפילה) 
  8. 3 בצלים בינוניים 
  9. 2 ראשי שום שלמים
  10. תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מעט כמון

הכנה:

  1. לחמם מעט שמן בסיר מתאים, להוסיף את הבצלים, להשחים אותם מכל הצדדים, להוציא לצלחת
  2. להוסיף את הבשר, לטגן מכל הצדדים בערך רבע שעה, להחזיר את הבצלים
  3. להוסיף את החומוס, שעועית וגריסי פנינה, לערבב, למלא את הסיר מים עד כיסוי
  4. להוסיף את התבלינים ואת השום ולהביא לרתיחה, לבשל בערך שעתיים, אם המים מתאדים, להוסיף, אפשר מים רותחים
  5. להוסיף את התפוחי אדמה, להמשיך לבשל עוד חצי שעה
  6. להניח את הביצים מעל התבשיל, לבשל עוד חצי שעה
  7. להניח מעל התבשיל נייר אפייה, לכסות במכסה להכניס לתנור ב-100 מעלות עד שבת אחה"צ
  8. לבדוק בבוקר, אם חסר מים, להוסיף

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »