אין כמו סיר חמין גדוש בשעועית, חומוס, בשר, תפוחי אדמה ומעל כל זה, ביצים קשות ואם יש מעיים ממולאים, בכלל חגיגה.
כמה קטנות לפני:
- הכמויות כאן הם לחצי קילו בשר, אפשר להגדיל כמויות.
- להכין סיר מתאים שיכנס לאחר מכן לתנור או על הפלטה
- להשרות את השעועית והחומוס לילה לפני, להחליף את המים פעמיים שלוש
- את הגריסי פנינה להשרות שעה לפני הבישול
- אפשר להשתמש בשעועית לבנה או חומה
מצרכים:
- חצי קילו בשר לחמין: מספר 8, או אוסובוקו עם עצם, או בשר ראש חתוך לקוביות
- אפשרויות: מעיים ממולאים, עצמות מח
- תפוחי אדמה לפי מספר הסועדים, קטנים שלמים, או גדולים חתוכים לקוביות
- 1 כוס שעועית
- 1 כוס חומוס
- 1 כוס גריסי פנינה
- ביצים לפי מספר הסועדים (אני תמיד מכפילה)
- 3 בצלים בינוניים
- 2 ראשי שום שלמים
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מעט כמון
הכנה:
- לחמם מעט שמן בסיר מתאים, להוסיף את הבצלים, להשחים אותם מכל הצדדים, להוציא לצלחת
- להוסיף את הבשר, לטגן מכל הצדדים בערך רבע שעה, להחזיר את הבצלים
- להוסיף את החומוס, שעועית וגריסי פנינה, לערבב, למלא את הסיר מים עד כיסוי
- להוסיף את התבלינים ואת השום ולהביא לרתיחה, לבשל בערך שעתיים, אם המים מתאדים, להוסיף, אפשר מים רותחים
- להוסיף את התפוחי אדמה, להמשיך לבשל עוד חצי שעה
- להניח את הביצים מעל התבשיל, לבשל עוד חצי שעה
- להניח מעל התבשיל נייר אפייה, לכסות במכסה להכניס לתנור ב-100 מעלות עד שבת אחה"צ
- לבדוק בבוקר, אם חסר מים, להוסיף
Post Views:
225