אין כמו סיר חמין גדוש בשעועית, חומוס, בשר, תפוחי אדמה ומעל כל זה, ביצים קשות ומעיים ממולאים, בכלל חגיגה.
כמה הערות:
- הכמויות כאן הם לחצי קילו בשר, אפשר להגדיל כמויות.
- להכין סיר מתאים שיכנס לאחר מכן לתנור או על הפלטה
- להשרות את השעועית והחומוס לילה לפני, להחליף את המים פעמיים שלוש
- את הגריסי פנינה להשרות שעה לפני הבישול
- אפשר להשתמש בשעועית לבנה או חומה
מצרכים:
- חצי קילו בשר לחמין: מספר 8, או מ' 5, או אוסובוקו עם עצם, או בשר ראש חתוך לקוביות
- מעיים ממולאים, אפשר להשיג במקררים בסופרים
- תפוחי אדמה לפי מספר הסועדים, קטנים שלמים, או גדולים חתוכים לקוביות
- 1 כוס שעועית
- 1 כוס חומוס
- 1 כוס גריסי פנינה
- ביצים לפי מספר הסועדים (אני תמיד מכפילה)
- 3 בצלים בינוניים
- מי שאוהב שום יכול להוסיף אצלי לא אוהבים
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מעט כמון
הכנה:
- לחמם מעט שמן בסיר מתאים, להוסיף את הבצלים, להשחים אותם מכל הצדדים, להוציא לצלחת.
- להוסיף את הבשר, לטגן מכל הצדדים בערך רבע שעה, להחזיר את הבצלים.
- להוסיף את החומוס, שעועית וגריסי פנינה, לערבב, למלא את הסיר מים עד כיסוי ועוד קצת.
- להוסיף תבלינים ואם יש שום ולהביא לרתיחה.
- להנמיך את האש לבינונית, לבשל 3 שעות עד שהבשר מוכן, אם המים מתאדים, להוסיף, אפשר מים רותחים.
- להוסיף את התפוחי אדמה, להמשיך לבשל עוד חצי שעה.
- להניח מעל את הביצים והמעיים, להמשיך לבשל עוד חצי שעה
- להניח מעל החמין נייר אפייה רטוב, לכסות במכסה של הסיר.
- להכניס לתנור ב-100 מעלות עד שבת אחה"צ או להניח על הפלטה על רשת.
- לבדוק בבוקר, אם חסר מים, להוסיף.