מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חמין לשבת

אין כמו סיר חמין גדוש בשעועית, חומוס, בשר, תפוחי אדמה ומעל כל זה, ביצים קשות ומעיים ממולאים, בכלל חגיגה.

כמה הערות:

  1. הכמויות כאן הם לחצי קילו בשר, אפשר להגדיל כמויות.
  2. להכין סיר מתאים שיכנס לאחר מכן לתנור או על הפלטה
  3. להשרות את השעועית והחומוס לילה לפני, להחליף את המים פעמיים שלוש
  4. את הגריסי פנינה להשרות שעה לפני הבישול
  5. אפשר להשתמש בשעועית לבנה או חומה

מצרכים:

  1. חצי קילו בשר לחמין: מספר 8, או מ' 5, או אוסובוקו עם עצם, או בשר ראש חתוך לקוביות
  2. מעיים ממולאים, אפשר להשיג במקררים בסופרים
  3. תפוחי אדמה לפי מספר הסועדים, קטנים שלמים, או גדולים חתוכים לקוביות
  4. 1 כוס שעועית
  5. 1 כוס חומוס 
  6. 1 כוס גריסי פנינה
  7. ביצים לפי מספר הסועדים (אני תמיד מכפילה) 
  8. 3 בצלים בינוניים 
  9. מי שאוהב שום יכול להוסיף אצלי לא אוהבים
  10. תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מעט כמון

הכנה:

  1. לחמם מעט שמן בסיר מתאים, להוסיף את הבצלים, להשחים אותם מכל הצדדים, להוציא לצלחת.
  2. להוסיף את הבשר, לטגן מכל הצדדים בערך רבע שעה, להחזיר את הבצלים.
  3. להוסיף את החומוס, שעועית וגריסי פנינה, לערבב, למלא את הסיר מים עד כיסוי ועוד קצת.
  4. להוסיף תבלינים ואם יש שום ולהביא לרתיחה.
  5. להנמיך את האש לבינונית, לבשל 3 שעות עד שהבשר מוכן, אם המים מתאדים, להוסיף, אפשר מים רותחים.
  6. להוסיף את התפוחי אדמה, להמשיך לבשל עוד חצי שעה.
  7. להניח מעל את הביצים והמעיים, להמשיך לבשל עוד חצי שעה
  8. להניח מעל החמין נייר אפייה רטוב, לכסות במכסה של הסיר.
  9. להכניס לתנור ב-100 מעלות עד שבת אחה"צ או להניח על הפלטה על רשת.
  10. לבדוק בבוקר, אם חסר מים, להוסיף.

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים