היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קראמבל תות שדה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
קראמבל, קינוח ביתי טעים וחמים שאותו מגישים חם, הישר מהתנור. אני הכנתי את פירורי הבצק והקפאתי את מה שנשאר, לפעם הבאה. האמת, פעם ראשונה שאני מכינה ובחרתי להכין קראמבל תות. 
הכנה קלה מאוד וקוצרת מחמאות, אז לא תכינו? ברור שתכינו



אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ משומנת, או בתבניות אישיות
לקראמבל:

  1. 1.5 כוס קמח 
  2. 2 כפות גדושות קורנפלור 
  3. 1/2 כוס סוכר (100 גרם
  4. 1 שקית סוכר וניל
  5. 1/2 כפית מלח
  6. 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  7. מערבבים בקערה עם הידיים (או במיקסר עם וו גיטרה) את כל החומרים חוץ מהחמאה. 
  8. מפזרים את החמאה ומעבדים עם האצבעות לקבלת בצק פירורי, להניח בצד.

למילוי התותים:

  1. 1.5 סלסלות תות שדה חתוכים 
  2. 1/4 כוס סוכר 
  3. קורט מלח
  4. מעט קליפת לימון מגוררת
  5. 2כפות קורנפלור 
  6. לערבב בקערה הכל ביחד בעדינות
  7. להניח לכמה דקות עד שהסוכם והקורנפלור נמסים.

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-170 מעלות.
  2. לפזר בתחתית התבנית חצי מתערובת הקראמבל.
  3. את המילוי של התותים לפזר עם כף מחוררת על הקראמבל, להמתין מעט לניקוז נוזלים 
  4. לכסות ביתרת הקראמבל
  5. לאפות שלושת רבעי שעה עד לקבלת קראמבל זהוב.
  6. להגשה אפשר להוסיף גלידה או קצפת.  

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים