מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לביבות תפוחי אדמה

פרסמתי את הלביבות האלה בשבוע שעבר ואתם ביקשתם מתכון. המתכון וההכנה קלים מאוד, הפעם הכנתי אותן מפירה שנשאר מיום קודם. בפירה היו כבר תבלינים ובצל מטוגן, הכנסתי לקערה, הוספתי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, ביצה, קמח, ערבבתי וטיגנתי. אין קל מזה, בכל זאת, אתן כאן מתכון שאפשר להכין לאוו דווקא מפירה שנשאר.

מצרכים:

  1. 4 תפוחי אדמה גדולים  
  2. 1 בצל גדול קצוץ
  3. 1 ביצה שלמה
  4. 3 כפות גדושות קמח
  5. 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים (אני אוהבת את שניהם אפשר לוותר על מה שלא אוהבים)
  6. אפשר להוסיף גם בצל ירוק קצוץ
  7. מלח לפי הטעם 
הכנה
  1. לקלוף את תפוחי האדמה, לחתוך לרבעים, להכניס לסיר לכסות במלח ומים, להביא לרתיחה, לבשל עד שמתרככים
  2. בינתיים לטגן במעט מאוד שמן את הבצל, לא לשרוף, להניח בצד עם השמן
  3. כשתפוחי האדמה מוכנים, להוריד מהאש
  4. לשפוך את תפוחי האדמה למסננת לסנן את המים
  5. להניח בקערה מתאימה, למעוך במועך פירה עד לקבלת מרקם חלק, אני אוהבת קצת גס
  6. להוסיף בצל, קמח לערבב לאחר מכן להוסיף את הביצה, להבליע היטב בתערובת
  7. להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה, לערבב, לבדוק תיבול, אם חסר מלח, להוסיף
  8. להניח את התערובת במקרר לחצי שעה להתגבשות (אפשר להכין לילה מראש)
  9. ליצור לביבות בעזרת הידיים או שתי כפות, לטגן בשמן לא עמוק ולהגיש  

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים