היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

עוגה בחושה עם שוקולד נוטלה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
את העוגה הזו הכנתי משילוב של כמה עוגות. אני כל כך אוהבת בחושות, שאני כל הזמן מאלתרת. עוגה קלה להכנה, טעימה מאוד, השמנת המתוקה והשוקולד נוטלה יוצרות עוגה עם מרקם עדין רך וטעים.


מצרכים:

  1. 2 ו-3/4 כוסות קמח תופח או רגיל עם 1 אבקת אפיה
  2. 1 שקית סוכר וניל
  3. 3 ביצים שלמות
  4. 1 מיכל שמנת מתוקה (ריצ' אם לא רוצים חלבי)
  5. 1 כוס סוכר
  6. 1 כוס שמן
  7. 5 כפות גדושות שוקולד נוטלה (או שוקולד השחר פרווה)

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-175 מעלות, לשמן תבנית מתאימה, אפשר חד פעמית רגילה.
  2. להכניס לקערה נפרדת את כל המצרכים היבשים ולערבב (קמח, א. אפיה, סוכר וניל)
  3. להכניס לקערת המיקסר: ביצים, שמנת וסוכר, להקציף ביחד בערך 2 דקות
  4. להחליף את המקצפת ב-וו גיטרה, להוסיף את השמן ולבחוש
  5. להוסיף בפעמיים את המצרכים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה
  6. לשפוך לתבנית חצי מהכמות, לפזר מעל את השוקולד
  7. לשפוך את הכמות הנוספת של התערובת, לערבב עם כף את התערובת (ראו צילום למטה) 
  8. לאפות 45 דקות אפילו פחות, תלוי בתנור, אפשר לבדוק עם קיסם שיצא מעט לח.
  9. לשמור את העוגה עטופה בניילון נצמד

Translate »