את העוגה הזו הכנתי משילוב של כמה עוגות. אני כל כך אוהבת בחושות, שאני כל הזמן מאלתרת. עוגה קלה להכנה, טעימה מאוד, השמנת המתוקה והשוקולד נוטלה יוצרות עוגה עם מרקם עדין רך וטעים.
מצרכים:
- 2 ו-3/4 כוסות קמח תופח או רגיל עם 1 אבקת אפיה (שתי כוסות ועוד שלושת רבעי כוס)
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 ביצים שלמות
- 1 מיכל שמנת מתוקה (ריצ' אם לא רוצים חלבי)
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 5 כפות גדושות שוקולד נוטלה (או שוקולד השחר פרווה)
הכנה:
- לחמם תנור ל-175 מעלות, לשמן תבנית מתאימה, אפשר חד פעמית רגילה, אפשר עגולה 26.
- להכניס לקערה נפרדת את כל המצרכים היבשים ולערבב (קמח, א. אפיה, סוכר וניל)
- להכניס לקערת המיקסר: ביצים, שמנת מתוקה וסוכר, להקציף ביחד בערך 2 דקות
- להחליף את המקצפת ב-וו גיטרה, להוסיף את השמן ולבחוש
- להוסיף בפעמיים את המצרכים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה
- לשפוך לתבנית חצי מהתערובת, בעזרת כף לפזר מעל את הנוטלה, כל פעם לפזר במקום אחר
- אם הנוטלה קשה, אפשר להמיס מעט במיקרוגל
- לשפוך את הכמות הנוספת של התערובת, לערבב עם כף את התערובת בפעמיים שלוש (ראו צילום למטה)
- לאפות 45 דקות אפילו פחות, תלוי בתנור, אפשר לבדוק עם קיסם שיצא מעט לח.
- לשמור את העוגה עטופה בניילון נצמד
Post Views:
2,924
4 תגובות
במה אפשר לצפות?
לדעתי לא כדאי לצפות, זו עוגה בחושה יש בה מספיק שוקולד, אבל אם את רוצה בכל זאת, תמיסי שוקולד ותצפי…
נראית מהמם…באיזה כוס מידה את משתמש/ כמה גרם קמח?
תודה
..
מילי תודה… כוס מידה אוניברסלית. קמח = 140 גרם לכוס.