את העוגה הזו הכנתי משילוב של כמה עוגות. אני כל כך אוהבת בחושות, שאני כל הזמן מאלתרת. עוגה קלה להכנה, טעימה מאוד, השמנת המתוקה והשוקולד יוצרות עוגה עם מרקם עדין רך וטעים. העוגה חלבית, אפשר להמיר לפרווה.
מצרכים:
- 2 ו-3/4 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם 3 כפיות אבקת אפיה (אני הכנתי מקמח כוסמין מלא)
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 ביצים שלמות גודל L
- 1 מיכל שמנת מתוקה (לפרווה: ריצ' או מיץ תפוזים)
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן זית ו-1/2 כוס שמן רגיל (אפשר הכל שמן רגיל), השמן זית מעניק טעם מיוחד
- 3 כפות גדושות שוקולד נוטלה (או שוקולד השחר, לפרווה יש שוקולד שחר פרווה)
הכנה:
- לחמם תנור ל-175 מעלות, לשמן תבנית מתאימה, אפשר חד פעמית מרובעת רגילה, או עגולה 24.
- להכניס לקערה נפרדת את כל המצרכים היבשים ולערבב (קמח, א. אפיה, סוכר וניל)
- בקערה נפרדת לערבב היטב בערך 2 דקות: ביצים, שמנת מתוקה, שמן וסוכר
- להוסיף לקערת הנוזלים בפעמיים את המצרכים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה
- לשפוך לתבנית 3/4 מהתערובת, בעזרת כף לפזר מעל את השוקולד, כל פעם לפזר במקום אחר
- אם השוקולד קשה, להמיס מעט במיקרוגל
- לשפוך את יתרת התערובת, לערבב עם כף את התערובת בצורת 8 לקבל צורה יפה
- לאפות 30 דקות אצלי הספיק, תלוי בתנור, אפשר לבדוק עם קיסם שיצא מעט לח.
- לשמור את העוגה עטופה בניילון נצמד.
4 תגובות
במה אפשר לצפות?
לדעתי לא כדאי לצפות, זו עוגה בחושה יש בה מספיק שוקולד, אבל אם את רוצה בכל זאת, תמיסי שוקולד ותצפי…
נראית מהמם…באיזה כוס מידה את משתמש/ כמה גרם קמח?
תודה
..
מילי תודה… כוס מידה אוניברסלית. קמח = 140 גרם לכוס.