- אני אוהבת שהמטבח שלי עשיר באוכל של בית קל להכנה וטעים, כמעט אין מטבח שאין בו קציצות, לכל אחד יש את המתכון שלו לקציצות, עם או בלי זיתים ופטריות.
- בתבשיל הזה, אני לא מרתיחה את הזיתים לפני, פשוט מסננת ומוסיפה לתבשיל, דווקא המרירות של הזיתים, לטעמי, מוסיפה מאוד לתבשיל. אם אין פטריות טריות, אפשר להשתמש בפטריות מקופסא ובתבשיל הזה השתמשתי בפטריות מקופסא.
- התבשיל מתאים גם ליום וגם לחגים ושבתות.
- את הקציצות אפשר להגיש מעל אורז, בורגול, פתיתים אפילו מקרוני וזו ממש ארוחה, או אפילו להכניס לתוך פיתה ולאכול.
מצרכים לקציצות והכנה:
- חצי קילו בשר בקר טחון
- ¼ חבילה פטרוזיליה ו-¼ חבילה כוסברה קצוצים דק
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- תבלינים: 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל שחור גרוס, מלח לפי הטעם
- ללוש היטב את כל המצרכים, לכסות ולהכניס למקרר לשעה, אפשר לילה שלם
מצרכים לתבשיל והכנה:
- 1 בצל גדול קצוץ
- ¼ חבילה פטרוזיליה ו-¼ חבילה כוסברה קצוצים דק
- 1/2 חבילה עלי מנגולד קצוצים
- 1 קופסא קטנה זיתים מגולענים
- 1 קופסא פטריות שלמות או פטריות טריות
- תבלינים: 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כף כורכום, מלח לפי הטעם
הכנה:
- בסיר רחב להוסיף מעט שמן, להוסיף בצל קצוץ, לטגן, להוסיף פטרוזיליה, כוסברה ועלי מנגולד, לערבב
- להוסיף 3 כוסות מים, להביא לרתיחה
- תוך כדי הרתיחה, להכין קציצות קטנות, להוסיף לתבשיל
- לאחר שסיימנו להכין את כל הקציצות, לבשל בערך 10 דקות, לנענע את הסיר
- להוסיף מעל את הפטריות והזיתים ולהמשיך לבשל על אש בינונית, בערך ¾ שעה בסיר מכוסה.
- זהו מוכן, להגיש חם