מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קציצות בקר עם זיתים ופטריות

  • אני אוהבת שהמטבח שלי עשיר באוכל של בית קל להכנה וטעים, כמעט אין מטבח שאין בו קציצות, לכל אחד יש את המתכון שלו לקציצות, עם או בלי זיתים ופטריות.
  • בתבשיל הזה, אני לא מרתיחה את הזיתים לפני, פשוט מסננת ומוסיפה לתבשיל, דווקא המרירות של הזיתים, לטעמי, מוסיפה מאוד לתבשיל. אם אין פטריות טריות, אפשר להשתמש בפטריות מקופסא ובתבשיל הזה השתמשתי בפטריות מקופסא. 
  • התבשיל מתאים גם ליום וגם לחגים ושבתות.
  • את הקציצות אפשר להגיש מעל אורז, בורגול, פתיתים אפילו מקרוני וזו ממש ארוחה, או אפילו להכניס לתוך פיתה ולאכול. 

מצרכים לקציצות והכנה:

  1. חצי קילו בשר בקר טחון 
  2. ¼ חבילה פטרוזיליה ו-¼ חבילה כוסברה קצוצים דק 
  3. 1 בצל גדול קצוץ דק 
  4. תבלינים: 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל שחור גרוס, מלח לפי הטעם 
  5. ללוש היטב את כל המצרכים, לכסות ולהכניס למקרר לשעה, אפשר לילה שלם 

מצרכים לתבשיל והכנה:

  1. 1 בצל גדול קצוץ 
  2. ¼ חבילה פטרוזיליה ו-¼ חבילה כוסברה קצוצים דק 
  3. 1/2 חבילה עלי מנגולד קצוצים
  4. 1 קופסא קטנה זיתים מגולענים 
  5. 1 קופסא פטריות שלמות או פטריות טריות  
  6. תבלינים: 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כף כורכום, מלח לפי הטעם

הכנה:

  1. בסיר רחב להוסיף מעט שמן, להוסיף בצל קצוץ, לטגן, להוסיף פטרוזיליה, כוסברה ועלי מנגולד, לערבב
  2. להוסיף 3 כוסות מים, להביא לרתיחה
  3. תוך כדי הרתיחה, להכין קציצות קטנות, להוסיף לתבשיל 
  4. לאחר שסיימנו להכין את כל הקציצות, לבשל בערך 10 דקות, לנענע את הסיר
  5. להוסיף מעל את הפטריות והזיתים ולהמשיך לבשל על אש בינונית, בערך ¾ שעה בסיר מכוסה.  
  6. זהו מוכן, להגיש חם 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים