מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

פסטיבל הקולינריה בא לי גליל שני

השתתפתי בסיור בלוגרים ועיתונאים, סיור מקדים לפסטיבל הקולינריה "בא לי גליל השני" שיתקיים בחודש מרץ, בהובלה של "אשכול בית הכרם". הפסטיבל יספק מלא הזדמנויות לגלות ולהכיר מקומות מיוחדים, דמויות מרתקות וטעמים מגוונים, האשכול מאגד בתוכו שמונה רשויות: כרמיאל, בענה, דיר אל אסד, מג'ד אל כרום, נחף, סאג'ור, ראמה ומשגב, שמאופיין בקהילות, דתות שונות וצורות חיים שונות: כפרים, ערים, מושבים, ישובים קהילתיים וקיבוצים ובכל ישוב מגוון דמויות וסיפורי חיים מרתקים, האוכלוסייה באשכול מגוונת ומובילה דו קיום בין יהודים, דרוזים, ערבים, מוסלמים, נוצרים ובדואים החיים יחד זה לצד זה ומקדמים עסקים, תיירות, תרבות ועוד. הפסטיבל יתקיים במהלך שני סופי שבוע, בימי חמישי עד שבת: בתאריך 9-11/3/23 ובתאריך 16-18/3/23. 

התחלנו בקיבוץ יודפת שבמשגב הירוקה, הגענו לבית קפה יודפת. בית הקפה הוקם מתוך אהבה לאוכל, אנשים, טבע ותרבות. השילוב הנהדר הזה בא לידי ביטוי בבית הקפה בכל הרבדים: במתחם המעוצב והאסתטי, באוכל הטעים והמיוחד העשוי מחומרי גלם מקומיים מהגליל, שמן זית מיודפת, לחמי מחמצת מקומיים, בירה מלכה ויין דלתון, באירוח הנעים על המרפסת מול הנוף של הר השאבי, בהופעות החיות ובאירועים. בנוסף במתחם, חנויות על טהרת אנשי האזור שמשקפות את רוח המקום: פשטות, איכות ומקצועיות. כל חנות והחיבור המקומי שלה. קפה יודפת בואכה יודפת מתחם תיירות גלילי    

הנוף שנשקף ממרפסת בית הקפה

 

חלב עם הרוח – למרגלות הר השאבי שבגליל המערבי, שוכנת חוה קטנה וקסומה, חוות חלב עם הרוח, בגבעות שמסביב רועה עדר עיזים, ממנו מייצרים גבינות מחלב עיזים אורגני. בתיאום מראש מוזמנים לחלב עם הרוח, לטעום מהגבינות, מהיין המקומי ומהאווירה השקטה והמיוחדת. בחווה יש גם מסעדה שפועלת מידי יום, בתיאום טלפוני  0505327387.   חלב עם הרוח 

יוצאים מבית הקפה ליער הקופים: מקום עם גישה יחודית ואולי שונה ממרבית גני החיות/פינות חי. הדגש המרכזי הוא לטובת החיות, מה שאתם רואים זה מה שיש. אין סגירת לילה בתאים. לחלק מהקופים יש בתים (להגנה מהקור, עם תנורי רדיאטור), והם חופשיים לבחור להכנס אליהם או לא ואפילו אפשר להאכיל אותם. חווייה לכל המשפחה. מי אנחנו יער הקופים  

התמונה נלקחה מכאן

ממשיכים לבית שושי שממוקם בישוב מנוף, על רכס שכניה, שושי המארחת מרכזת את קבוצת אמני הר שכניה, ובעצמה עוסקת באומנות מעיסת נייר. שושי אומנית פיסול וכלים שימושיים מנייר בשימוש חוזר, ציורי מנדלות שונות ויחודיות, סדנאות בתאום. נייר וצבע – שושי אמני הר שכניה 

אלונה הוכמן, ממוצא לבנוני עלתה עם משפחתה מלבנון בשנות השבעים. מוקד החיים בבית סבב במטבח, מטעמים לבנונים ואוכל אותנטי. לימים, הקימו האם ואחותה התאומה מסעדה לבנונית מצליחה "התאומות" המיתולגית והאוכל תפס חלק גדול עוד יותר בהווי המשפחתי. כשאלונה יצאה לחיים בוגרים, כל הניסיון, הטעמים, הריחות והתחושות שספגה במסעדה ובבית התעוררו והיא הבינה שהבישול מוטבע בה ובגופה.  אלונה הוכמן סדנת בישול לבנונית 

גיל אגמון יליד הארץ ובן המושבה יסוד המעלה, ביומיום מהנדס חשמל, בלילה מוזיקאי ותמיד מספר סיפורים. גיל הופיע וניגן על במות רבות, ובהרכבים מוזיקליים מגוונים. גיל מאמין כי המוסיקה מאפשרת לחדור ללב, לשנות כיוונים ותפיסות, ולשמש גשר בין אנשים. גיל מציע הרצאות, סדנאות וחוגים, שמטרתם לחבר בין המשתתפים ובין עולמות מוזיקליים ייחודים, וכלי נגינה עממים ולא שגרתיים. גיל אגמון, סיפורי חלילים. 

הדרך של בן וסיפורו המרגש של חייל צה"ל בן סלע ז"ל, הנצחת דרכו של בן סלע, בן קורנית שנפל במלחמת לבנון השניה.  הדרך של בן 

ממשיכים לאוהל אל עין: האוהל ממוקם בקצה המערבי של כמאנה מזרח, מעל נחל ומעיין כמאנה. כאן מוגשות ארוחות בדואיות מסורתיות, בנוסף יש כאן סדנאות, הרצאות, סיורים ותצפיות.  אוהל אל עין – כמאנה.

אום בילאל: מוהדיה קדרי שמכונה אום בילאל היתה בעברה בעלת חנות בגדים בכפר הולדתה, נחף. אבל בכפר הקטן שמעל בקעת בית הכרם האנשים הפשוטים לא מחליפים סטים בארון הבגדים באופן תכוף מידי, ואום בילאל החליטה לפנות לכיוון אחר. את המטבח הקטן ששכרה במרכז קטן בכפר הגלילי הפכה למוקד עליה לרגל של מקומיים ולא מעט תיירים מבחוץ, שפוגשים באמצעותה את נפלאותיו של המטבח הערבי.  ידי הזהב של אום בילאל מפיקות את הקובה הכי מפורסם באזור, ולצידו מנסף חלומי, מועג'נאת פריכים וסלטים ערביים בלדיים העשויים תמיד מהצמחים הטריים הגדלים בעונה.  

אלסובאט בישוב ראמה: מסעדת אלסובט בראמה היא עמוד השדרה המרכזי והמגדלור בתחום הקולינריה בגליל. זה לא סוד שראמה הפכה למוקד קולינרי תוסס. המביאה מטיילים ואוהבי קולינריה ואוכל רבים לקרביה. alsubat היא מסעדת דגל, המערבת פיוזן מאכלים וטעמים רב. בניצוחם של חוסאם השף ורעייתו מימי שהיא קונדיטורית משכמה ומעלה. יחד הם הרימו כאן מסעדה לתפארת. שנולדה לאחר ההצלחה המסחררת של מסעדת אחוזת שולמית בראש פינה.    אלסובאט 𝙰𝙻𝚂𝙾𝙱𝙰𝚃   חוויה בדואית סועאד  אוכל בדואי אסיל על הר כמאנה  

זהיה סוואעד: מפגש עם אגדה לא קורה כל יום, אבל זהיה סוואעד היא אגדה של ממש, ביומיום עובדת במשק בית במעלה צביה, אבל ביקור במשק-הבית הפרטי שלה, בכפר הסמוך חוסניה הוא חוויה מדהימה: חום, מאור פנים, הומור, חיוך ניצחי והמון אהבה, כל אלה יחד הופכים לתבלין מנצח שהופך את הארוחה המעולה שהיא מכינה יחד עם אחותה הצעירה פאטמה לחוויה. כשיושבים איתן בסלון הבית המרווח, עם החצר העצומה מול היער היפהפה הסמוך, החיים טובים. בחורף – זהיה נחשבת למלקטת מס' 1 במשגב, מסבירה בחן רב ובעברית רהוטה על סגולות הצמחים, מכרסמת, טועמת, קוטפת ועורמת בדרך לבישול המשותף במטבח עם אורחיה, בקיץ, תמצא זהיה בשוק את הבמיה הכי טובה, את הפאקוס המתוק, עם חלב העיזים המשובח תכין יוגורט מעולה, לצד הממולאים, האורז המשובח, המלפוף, הקובה הצמחוני והפטאייר. 

טאבון סתי: מסעדה משפחתית משובחת במג'דאל כרום, מאכלים ביתיים מבית סבתא, אליה נוהרים קבוצות, סועדים וגם מגיעים לסדנאות בישול, אותם מעבירה וופיקה. במסעדה טאבון עץ ייחודי עם גחלי אבן ומעשנת מיוחדת הנמצאת במעמקי בור עם גחלי עץ, אותם בנה מחמוד במו ידיו. טאבון סתי-סבתא

תמר רז מיודפת, דיאטנית קלינית ומומחית לשיאצו, מתסיסה וכובשת ירקות ובכלל   תמר רז  

ראוויה מחוות רום, חוות עיזים בפסגת הר כמון, עם הגבינות שהכינו בחווה. חוות רום מקיימת חקלאות בת-קיימא בכל תחום ותחום: גידול עיזים, טיפוח בוסתנים עתירי קסם, גידול ירקות עסיסיים.  חוות רום

מוחמד זיתון: מוחמד, בן 36 מכפר נחף, רווק, אומן מקומי, מומחה לקליעת קש בחיטה בקליעה שאמית. סיפר לנו את סיפור חייו, הילדות בצילה של הסבתא שהיתה קולעת והוא רצה להוכיח לסבתא שגם גבר יכול לקלוע בקש. בכפר שלו ובכפרים אחרים, יש עדיין אנשים שמגדלים בחצר ביתם חיטה מזנים מסורתיים בשביל בורגול או קמח והוא הצליח לאסוף 26 זני חיטה בלאדי, מתוכם הוא מגבל בעצמו ארבעה זנים בכפר. בקליעה הוא משתמש בצבעים טבעיים: כורכום, סלק ועוד.  בקרו באתר שלו:   רציתי להוכיח לסבתא    כנסו לאתר שלו בפייסבוק     

כאמור הפסטיבל יתקיים במהלך שני סופי שבוע, בימי חמישי עד שבת: בתאריך 9-11/3/23 ובתאריך 16-18/3/23. 

לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים:  פסטיבל בא לי גליל – תיירות ארץ כרמי זית – אשכול בית הכרם  

  

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים