מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בצק עלים במילוי פרגית

מנה ראשונה חגיגית וטעימה, יכולה להיות גם כארוחה שלמה, עם סלט ירקות בצד, שילוב מנצח של בצק עלים ופרגיות עסיסיות.

סרטון על תהליך ההכנה:

מצרכים:

  1. 1 חבילה בצק עלים מופשר לילה במקרר 
  2. 4 חתיכות סטייק פרגית, חתוכות לקוביות קטנות 
  3. 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות 
  4. ¼ חבילה פטרוזיליה ו-¼ חבילה כוסברה קצוצים 
  5. תבלינים למרינדה: 1 כפית מכל תבלין: מלח, פלפל שחור רצוי גרוס, כורכום, 1 כף אבקת מרק עוף 
  6. רטבים למרינדה: 2 כפות שמן שומשום, 2 כפות טריאקי, 2 כפות רוטב צ'ילי חריף (אפשר מתוק) 
  7. 5 כפות שמן לטיגון 

הכנה: 

  1. מרינדה: נכניס לקערה את התבלינים והרטבים, נערבב, נוסיף את הפרגיות, נערבב היטב, נכסה ונכניס למקרר לשעה 
  2. אחרי שעה, נשים שמן במחבת מתאימה, כשמתחמם, נוסיף בצל ונטגן עד לקבלת גוון זהוב, נוציא למסננת 
  3. את השמן נחזיר למחבת ונוסיף את הפרגיות, נערבב, נטגן היטב עד שהפרגיות מוכנות לאכילה 
  4. נשפוך את הפרגיות על הבצל שבמסננת, להגיר את כל השמן ולהתקרר, מעל נוסיף פטרוזיליה וכוסברה ונערבב היטב 
  5. כשהפרגיות התקררו, נוציא את הבצק עלים, נפרוס, נחתוך ל-12 ריבועים שווים 
  6. נניח מילוי על כל ריבוע ונסגור מהקצוות, לאחר שנמלא את כל הריבועים, נכניס למקרר לחצי שעה עד שעה לקירור והתייצבות 
  7. נחמם תנור ל-180 מעלות, נוציא מהמקרר, נפזר שומשום ונאפה עד לקבלת גוון זהוב, בערך 35-40 דקות 
  8. להגיש חם הכי טעים, אם מתקרר, אפשר לחמם בתנור  

 

 

 
 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים