מנה ראשונה חגיגית וטעימה, יכולה להיות גם כארוחה שלמה, עם סלט ירקות בצד, שילוב מנצח של בצק עלים ופרגיות עסיסיות.
סרטון על תהליך ההכנה:
מצרכים:
- 1 חבילה בצק עלים מופשר לילה במקרר
- 4 חתיכות סטייק פרגית, חתוכות לקוביות קטנות
- 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות
- ¼ חבילה פטרוזיליה ו-¼ חבילה כוסברה קצוצים
- תבלינים למרינדה: 1 כפית מכל תבלין: מלח, פלפל שחור רצוי גרוס, כורכום, 1 כף אבקת מרק עוף
- רטבים למרינדה: 2 כפות שמן שומשום, 2 כפות טריאקי, 2 כפות רוטב צ'ילי חריף (אפשר מתוק)
- 5 כפות שמן לטיגון
הכנה:
- מרינדה: נכניס לקערה את התבלינים והרטבים, נערבב, נוסיף את הפרגיות, נערבב היטב, נכסה ונכניס למקרר לשעה
- אחרי שעה, נשים שמן במחבת מתאימה, כשמתחמם, נוסיף בצל ונטגן עד לקבלת גוון זהוב, נוציא למסננת
- את השמן נחזיר למחבת ונוסיף את הפרגיות, נערבב, נטגן היטב עד שהפרגיות מוכנות לאכילה
- נשפוך את הפרגיות על הבצל שבמסננת, להגיר את כל השמן ולהתקרר, מעל נוסיף פטרוזיליה וכוסברה ונערבב היטב
- כשהפרגיות התקררו, נוציא את הבצק עלים, נפרוס, נחתוך ל-12 ריבועים שווים
- נניח מילוי על כל ריבוע ונסגור מהקצוות, לאחר שנמלא את כל הריבועים, נכניס למקרר לחצי שעה עד שעה לקירור והתייצבות
- נחמם תנור ל-180 מעלות, נוציא מהמקרר, נפזר שומשום ונאפה עד לקבלת גוון זהוב, בערך 35-40 דקות
- להגיש חם הכי טעים, אם מתקרר, אפשר לחמם בתנור