הערות מקדימות:
- תבנית אפיה עגולה גודל 24
- פירורים מביסקוויטים בטעם פיסטוק
- אין סוכר במתכון מי שרוצה יכול להוסיף
- העוגה מוכנה לאחר כמה שעות במקרר
מצרכים:
- שרוול וחצי של פתי בר בטעם פיסטוק (חצי לשמור שלמים)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 שמנת מתוקה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס חלב
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 שמנת חמוצה
- ריבת תותים – לא חובה
- 1 כפית תמצית וניל
- צלוחית עם חצי כוס נס קפה
הכנה:
- לרסק במעבד מזון חבילה של ביסקויטים, לערבב עם החמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
- לשטח 3/4 מהתערובת בתבנית, את השאר לשמור לציפוי
- להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וחלב לקצפת יציבה, להוסיף גבינה ותמצית וניל, לערבב היטב
- להוסיף מעט מהפירורים לתערובת, מוסיף למרקם
- לשפוך מחצית מתערובת הגבינה מעל הפירורים, להניח מעל ביסקויטים טבולים בנס קפה
- לתערובת הגבינה שנשארה להוסיף ריבה, לערבב ולשפוך מעל הביסקויטים
- לפזר מעל את הפירורים שנשארו
- לכסות ולשמור במקרר לפחות כמה שעות לייצוג, עדיף לילה שלם
עוד עוגות גבינה ללא אפיה: