רולדת שמרים ושני סוגים של מילויים: האחד פרג, השני שוקולד עם אגוזים ושקדים קצוצים. המתכון של חברתי הבלוגרית חיה דר. אני עשיתי קצת שינויים.
מהכמות הזו יצאו לי 3 רולדות. המתכון חלבי.
תחילה נכין את המילוי ונקרר.
המילוי:
- 200 גרם פרג טחון טרי
- 100 גרם סוכר/1/2 כוס
- 100 גרם חלב (1/2 כוס) (ואולי מעט יותר לפי הצורך)
- 40 גרם דבש – אני ויתרתי
- 40 גרם חמאה
- במקור יש גם 1 כף גרד לימון ו1 כף גרד תפוז אני ויתרתי
- לשים בקלחת את החומרים פרט לפרג, לערבב עד להמסת החמאה ואיחוד החומרים.
- להסיר מהאש ולהוסיף את הפרג, לערבב היטב ולהשהות בצד בטמפרטורת החדר.
הסירופ:
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- להביא להמסה, מים, סוכר ותמצית וניל, להשאיר לצינון בחדר.
הציפוי: 1 ביצה טרופה
הבצק:
- 500 גרם קמח מנופה
- 25 גרם שמרים טריים/ או 11 גרם שמרים יבשים (1 כף)
- 100 גרם סוכר/חצי כוס
- 2 ביצים שלמות
- 150 מ”ל חלב פושר
- 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 לימון מגורר
- קורט מלח
הכנת הבצק:
- מכניסים לקערת את כל החומרים פרט למלח ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך 5 דקות
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש, מכסים ומתפיחים שעה.
- לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים מלית.
- מגלגלים לגלילות, מכסים ומתפיחים שעה נוספת
- במתכון המקורי: כורכים אותן זו בזו ומעבירים לתבנית בבקה (עם חור) משומנת
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את הרולדות בביצה, מכניסים את התבנית לתנור ואופים 20 דקות או עד הזהבה יפה.
- במתכון המקורי: 30 דקות, לי הספיקו 20 דקות.
- להוציא מהתנור להבריש בסירופ שהכנו.
- לשמור בקופסא סגורה