היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בצק שמרים אחד ושני סוגי מילויים – פרג ושוקולד עם אגוזים ושקדים קצוצים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רולדת שמרים ושני סוגים של מילויים: האחד פרג, השני שוקולד עם אגוזים ושקדים קצוצים. המתכון של חברתי הבלוגרית חיה דר. אני עשיתי קצת שינויים.

מהכמות הזו יצאו לי 3 רולדות. המתכון חלבי.

תחילה נכין את המילוי ונקרר.

המילוי:

  1. 200 גרם פרג טחון טרי
  2. 100 גרם סוכר/1/2 כוס 
  3. 100 גרם חלב (1/2 כוס) (ואולי מעט יותר לפי הצורך) 
  4. 40 גרם דבש – אני ויתרתי
  5. 40 גרם חמאה 
  6. במקור יש גם 1 כף גרד לימון ו1 כף גרד תפוז אני ויתרתי
  7. לשים בקלחת את החומרים פרט לפרג, לערבב עד להמסת החמאה ואיחוד החומרים.
  8. להסיר מהאש ולהוסיף את הפרג, לערבב היטב ולהשהות בצד בטמפרטורת החדר.

הסירופ:

  1. 1/4 כוס סוכר 
  2. 1/4 כוס מים
  3. 1 כפית תמצית וניל 
  4. להביא להמסה, מים, סוכר ותמצית וניל, להשאיר לצינון בחדר.

הציפוי:   1 ביצה טרופה 

הבצק:

  1. 500 גרם קמח מנופה
  2. 25 גרם שמרים טריים/ או 11 גרם שמרים יבשים (1 כף) 
  3. 100 גרם סוכר/חצי כוס 
  4. 2 ביצים שלמות
  5. 150 מ”ל חלב פושר 
  6. 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 
  7. 1 לימון מגורר 
  8. קורט מלח 

הכנת הבצק:

  • מכניסים לקערת את כל החומרים פרט למלח ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך 5 דקות 
  • מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש, מכסים ומתפיחים שעה.
  • לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים מלית.
  • מגלגלים לגלילות, מכסים ומתפיחים שעה נוספת
  • במתכון המקורי: כורכים אותן זו בזו ומעבירים לתבנית בבקה (עם חור) משומנת
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים את הרולדות בביצה, מכניסים את התבנית לתנור ואופים 20 דקות או עד הזהבה יפה.
  • במתכון המקורי: 30 דקות, לי הספיקו 20 דקות.
  • להוציא מהתנור להבריש בסירופ שהכנו.
  • לשמור בקופסא סגורה

 
 
 
 
 
 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים