פשטידת ברוקולי וגבינות, לדעתי שילוב מנצח בטעמים, מאפה טעים מתכון פשוט וקל להכנה
מצרכים:
- 1 שקית ברוקולי של סנפרוסט – להפשיר במסננת להגיר נוזלים עד להכנה
- אם משתמשים בברוקולי טרי, אז פשוט לשטוף היטב, לחתוך לחתיכות ולסנן מהמים
- 2 קופסאות גבינת קוטג' (500 גרם)
- 400 גרם גבינת מוצרלה (200 למילוי ו-200 לפזר מעל)
- 4 ביצים שלמות
- 1 מיכל שמנת לבישול, לא חשוב של איזה חברה
- 2 כפות גדושות קמח תופח, או רגיל עם מעט אבקת אפיה
- מעט מלח ופלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום קצוץ (אני השתמשתי בשום כתוש של דורות)
הכנה:
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- להכין את תערובת הגבינות: בקערה מתאימה לשים 200 גרם מהמוצרלה, קוטג', ביצים, שמנת לבישול, קמח ופלפל שחור
- לערבב היטב, לטעום, אם חסר מלח, להוסיף לפי הטעם, להניח את התערובת בצד
- לשמן תבנית מתאימה, אני השתמשתי בתבנית עגולה, 26 ס"מ
- לפזר את הברוקולי המסונן בתבנית בצורה אחידה, לצקת מעל את הבלילה של הגבינות, לפזר מעל את יתרת המוצרלה
- לאפות בערך 50 דקות עד שהפשטידה בצבע חום ויציבה
- אפשר להגיש חמה, אבל כדאי להמתין קצת שתתקרר כדי שתתגבש