מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

סטייק כרוב אפוי בתנור ברוטב סויה ושמן זית

בזמן האחרון יותר ויותר מבקשים ממני לבשל עם מעט שמן ואם אפשר עדיף ללא, ללא מלח, אפוי ולא מטוגן ולומר את האמת, זה ממש לשנות סדרי מטבח. איך אפשר לבשל בלי שמן, מלח? בלי לטגן? אוקיי אז אני מנסה לאלתר והאלתור הבא זה כרוב אפוי בתנור, עם מעט שמן זית ורוטב סויה. ללא מלח. 

כמה שהמתכון פשוט, ככה הוא טעים, פעם ראשונה שמכינה ומאוד מצא חן בעיני, ובכלל זה טעים. בכלום עבודה והכרוב ירק פשוט ולא יקר הופך פתאום להיות משהו מיוחד וגם יש לנו תוספת טעימה מאוד. גם אין מצב שלא יצליח לכם, מעט מרכיבים וכלום עבודה. 

אז בואו נכין ולפני כן סרטון קצר על תהליך ההכנה: 

מצרכים:

  1. 1 כרוב מעט גדול, שטוף – כדאי גדול כי זה נחטף 
  2. ½ כוס שמן זית + ¼ כוס רוטב סויה – לערבב בקערית (מי שאוהב אפשר להוסיף שום כתוש) 
  3. שמן לריסוס התבנית 

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות, להכין תבנית מתאימה, להניח נייר אפיה, לרסס במעט שמן 
  2.  לחתוך את הכרוב לפרוסות טיפה עבות להניח בתבנית 
  3. לערבב שמן זית ורוטב סויה, למרוח מעל הפרוסות, אפשר לפזר פלפל שחור גרוס, אני לא שמתי 
  4. בעזרת הידיים לדחוס את הרוטב לתוך הפרוסות 
  5. לכסות את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף ולתנור 
  6. לאפות 45 דקות עד שהפרוסות רכות, להסיר את נייר האפייה והכסף 
  7. להמשיך לאפות עוד 10 דקות עד שהפרוסות מקבלות גוון שחום 
  8. להגיש בטמפרטורת החדר. 

אפשר להכין את המנה יום מראש, להניח מכוסה במקרר עד להכנה 

לדעתי אפשר להכין גם עם כרוב סגול, אנסה בפעם הבאה 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים