נדמה לי שגם המופלטה, כמו הקובה של הכורדים כבר מזמן חוצה עדות.
לאחר אין ספור ניסיונות, קבלתי מתכון מחברה לפורום ניהול בית, באתר תפוז, פרקטי והצליח לי.
קבלתי אישור לפרסם את המתכון ושמחה לשתף אותכם.
מהכמות הזו יוצאות כ-11 מופלטות במשקל של בערך 70 גרם
מצרכים:
1. 1/2 קילו קמח
2. 1 כפית סוכר
3. 1 כפית שמרים יבשים
4. 1.1/2 כוסות מים פושרים, אולי טיפה יותר (כוס אוניברסלית)
5. 1 כפית מלח
הכנה:
1. להכניס לקערת המיקסר: קמח, סוכר, שמרים, מים, ללוש 5 דקות, להוסיף מלח וללוש עד לקבלת בצק נוח.
3. ליצור כדורים ולטבול בשמן ולסדר בתבנית מתאימה, לכסות בנייר אפיה ומעל מגבת למנוחה של 15 דקות.
5. לשמן ידיים, לקחת כדור, לפתוח אותו על שיש משומן מהאמצע כלפי חוץ עד לקבלת עלה דק ויפה.
6. לחמם מחבת טפלון, להניח עליה את העלה, לטגן, להפוך ולהניח עליו את העלה הבא ושוב לחזור על התהליך, להפוך,
להניח את העלה הבא, עד לסיום טיגון כל המופלטות.
7. בהגשה למרוח בהרבה דבש וחמאה או ריבה ביתית טובה ולהינות.




.