היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מופלטה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

נדמה לי שגם המופלטה, כמו הקובה של הכורדים כבר מזמן חוצה עדות.

לאחר אין ספור ניסיונות, קבלתי מתכון מחברה לפורום ניהול בית, באתר תפוז, פרקטי והצליח לי.

קבלתי אישור לפרסם את המתכון ושמחה לשתף אותכם.

מהכמות הזו יוצאות כ-11 מופלטות במשקל של בערך 70 גרם

מצרכים:

1.     1/2 קילו קמח

2.     1 כפית סוכר

3.     1 כפית שמרים יבשים

4.     1.1/2 כוסות מים פושרים, אולי טיפה יותר (כוס אוניברסלית)

5.     1 כפית מלח

הכנה:

1.     להכניס לקערת המיקסר: קמח, סוכר, שמרים, מים, ללוש 5 דקות, להוסיף מלח וללוש עד לקבלת בצק נוח.

3.     ליצור כדורים ולטבול בשמן ולסדר בתבנית מתאימה, לכסות בנייר אפיה ומעל מגבת למנוחה של 15 דקות.

5.     לשמן ידיים, לקחת כדור, לפתוח אותו על שיש משומן מהאמצע כלפי חוץ עד לקבלת עלה דק ויפה.

6.     לחמם מחבת טפלון, להניח עליה את העלה, לטגן, להפוך ולהניח עליו את העלה הבא ושוב לחזור על התהליך, להפוך,

        להניח את העלה הבא, עד לסיום טיגון כל המופלטות.

7.     בהגשה למרוח בהרבה דבש וחמאה או ריבה ביתית טובה ולהינות.

.

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים