נדמה לי שגם המופלטה, כמו הקובה של הכורדים כבר מזמן חוצה עדות.
לאחר אין ספור ניסיונות, קבלתי מלפני מלא זמן, מתכון מחברה לפורום ניהול בית, באתר תפוז והצליח לי.
קבלתי אישור לפרסם את המתכון ושמחה לשתף אתכם.
מהכמות הזו יוצאות כ-11 מופלטות במשקל של בערך 70 גרם.
מצרכים:
- 1/2 קילו קמח
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1.1/2 כוסות מים פושרים, אולי טיפה יותר (כוס אוניברסלית)
- 1 כפית מלח
הכנה:
- להכניס לקערת המיקסר: קמח, סוכר, שמרים, מים, ללוש 5 דקות, להוסיף מלח וללוש עד לקבלת בצק נוח.
- ליצור כדורים ולטבול בשמן ולסדר בתבנית מתאימה, לכסות בנייר אפיה ומעל מגבת למנוחה של 15 דקות.
- לשמן ידיים, לקחת כדור, לפתוח אותו על שיש משומן מהאמצע כלפי חוץ עד לקבלת עלה דק ויפה.
- לחמם מחבת טפלון לשמן מעט מאוד עם חמאה, להניח עלה, לטגן, להפוך ולהניח עליו את העלה הבא ושוב לחזור על התהליך, להפוך, הניח את העלה הבא, עד לסיום טיגון כל המופלטות.
- להגיש חם, למרוח הרבה דבש וחמאה או ריבה ביתית טובה ולהינות.
.