מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מופלטה

נדמה לי שגם המופלטה, כמו הקובה של הכורדים כבר מזמן חוצה עדות.

לאחר אין ספור ניסיונות, קבלתי מלפני מלא זמן, מתכון מחברה לפורום ניהול בית, באתר תפוז והצליח לי.

קבלתי אישור לפרסם את המתכון ושמחה לשתף אתכם.

מהכמות הזו יוצאות כ-11 מופלטות במשקל של בערך 70 גרם.

מצרכים:

  1. 1/2 קילו קמח
  2. 1 כפית סוכר
  3. 1 כפית שמרים יבשים
  4. 1.1/2 כוסות מים פושרים, אולי טיפה יותר (כוס אוניברסלית)
  5. 1 כפית מלח

הכנה:

  1.  להכניס לקערת המיקסר: קמח, סוכר, שמרים, מים, ללוש 5 דקות, להוסיף מלח וללוש עד לקבלת בצק נוח.
  2.  ליצור כדורים ולטבול בשמן ולסדר בתבנית מתאימה, לכסות בנייר אפיה ומעל מגבת למנוחה של 15 דקות.
  3. לשמן ידיים, לקחת כדור, לפתוח אותו על שיש משומן מהאמצע כלפי חוץ עד לקבלת עלה דק ויפה.
  4. לחמם מחבת טפלון לשמן מעט מאוד עם חמאה, להניח עלה, לטגן, להפוך ולהניח עליו את העלה הבא ושוב לחזור על התהליך, להפוך, הניח את העלה הבא, עד לסיום טיגון כל המופלטות.
  5. להגיש חם, למרוח הרבה דבש וחמאה או ריבה ביתית טובה ולהינות.

.

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים