היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

כנאפה ביתית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כנאפה ביתית, קלה להכנה וטעימה מאוד, הכנתי סרטון על ההכנה.
לפני שנתחיל, מזמינה אתכם לעקוב אחרי גם באינסטגרם  שם אני מעלה סרטונים לסטורי. 

מצרכים:

  1. מחבת בקוטר 28 ס"מ עם ציפוי נון סטיק (שלא נדבק)
  2.  100 גרם חמאה
  3. 300 גרם שערות קדאיף
  4. 500 גבינת טוב טעם מעורבת עם אבקת סוכר או ריקוטה
  5. 1/2 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים

הכנת הפיסטוקים: במחבת שבה נכין את הכנאפה, לקלות מעט את הפיסטוקים, לקרר ולקצץ, לשמור בצד.

מצרכים והכנת הסירופ:  להרתיח בערך 10 דקות: 1 כוס סוכר, 1 כוס מים 1/2 מיץ לימון,  לקרר וגם לשמור בצד.

הכנת הכנאפה: 

  1. להמיס את החמאה במיקרוגל או בתנור, לי היה תנור חם.
  2. לערבב את שערות הקדאיף עם יתר החמאה המומסת ולהפריד את השערות בעזרת האצבעות.
  3. לחמם את המחבת על אש בינונית, לפזר חצי מכמות שערות הקדאיף
  4. להניח את הגבינה באופן אחיד על שערות הקדאיף ולפזר מעל את יתר שערות הקדאיף.
  5. לטגן עד שהתחתית מזהיבה קצת (זהירות לא לשרוף), בערך 10 דקות
  6. להניח צלחת גדולה על המחבת ולהפוך את הכנאפה ואז להחזיר למחבת
  7.  להמשיך לטגן בערך עוד 5 דקות, להעביר לצלחת הגשה
  8. ליצוק את הסירופ מעל הכנאפה ולפזר פיסטוקים

 

 

 

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »