כנאפה ביתית, קלה להכנה וטעימה מאוד, הכנתי סרטון על ההכנה.
לפני שנתחיל, מזמינה אתכם לעקוב אחרי גם באינסטגרם שם אני מעלה סרטונים לסטורי.
מצרכים:
- מחבת בקוטר 28 ס"מ עם ציפוי נון סטיק (שלא נדבק)
- 100 גרם חמאה
- 300 גרם שערות קדאיף
- 500 גבינת טוב טעם או ריקוטה, מעורבת עם אבקת סוכר
- 1/2 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים
הכנת הפיסטוקים: במחבת שבה נכין את הכנאפה, לקלות מעט את הפיסטוקים, לקרר ולקצץ, לשמור בצד.
מצרכים והכנת הסירופ: להרתיח בערך 10 דקות: 1 כוס סוכר, 1 כוס מים, מיץ מחצי לימון, לקרר וגם לשמור בצד.
הכנת הכנאפה:
- להמיס את החמאה במיקרוגל או בתנור.
- לערבב את שערות הקדאיף עם יתר החמאה המומסת ולהפריד את השערות בעזרת האצבעות.
- לחמם מחבת על אש בינונית, לפזר חצי מכמות שערות הקדאיף
- להניח את הגבינה באופן אחיד על שערות הקדאיף ולפזר מעל את יתר שערות הקדאיף.
- לטגן עד שהתחתית מזהיבה קצת (זהירות לא לשרוף), בערך 10 דקות
- להניח צלחת גדולה על המחבת, להפוך את הכנאפה ואז להחזיר למחבת
- להמשיך לטגן בערך עוד 5 דקות, ליצוק את הסירופ מעל הכנאפה ולפזר פיסטוקים.