מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בקלאווה אישית מבצק פילו

לפני שנתחיל, מזמינה אתכם לעקוב אחרי גם באינסטגרם  שם אני גם מעלה סרטונים לסטורי.

בקאלוואה, קינוח שכולנו אוהבים. אנחנו מכירים בקלוואה גדולה שאותה אנחנו חותכים למנות, הפעם החלטתי להכין בקלאווה אישית, מבצק פילו, במילוי אגוזים ולאחר האפייה ציפיתי בסירופ מתוק ומעל פיסטוקים קלויים קצוצים. יש שקוראים לקינוח הזה מלפוף. קל מאוד להכנה, כל אחד יכול להכין, הכנתי גם סרטון על ההכנה.

כמה קטנות:

  • השתמשתי בבצק פילו של שמרית שנמצא במקררים, בצק מעולה, שלא צריך הפשרה והעלים נפרדים בקלות.
  • הקינוח פרווה, אם רוצים חלבי, למרוח את העלים בחמאה מומסת מעורבת עם שמן
  • חובה להשתמש בשני עלים, כדי שהמילוי לא יברח מהבצק
  • להשתמש בשיפוד או מקל עץ להכנת הצורה
  • להכין תבנית של התנור עם נייר אפייה
  • אפשר להכין מראש ולהקפיא. לא אפוי כמובן.

מצרכים

  1. 1 חבילה בצק פילו, לחתוך את העלים לחצי
  2. תרסיס שמן או חמה מומסת
  3. שומשום לפיזור

חומרים והכנת המלית: לערבב ביחד: 3 כוסות אגוזים קצוצים ו- 1/2 כוס סוכר, אפשר להוסיף מעט מהסירופ עם הסוכר כדי שהתערובת תהיה מעט לחה.

חומרים והכנת הסירופ: לשים בקלחת 1 כוס סוכר, 1 כוס מים 1/2 מיץ לימון להביא לרתיחה, להרתיח בערך 10 דקות, לקרר.

הכנה:

  1. לחמם תנור ל- 180
  2. לעבוד על נייר אפיה, לשמן, להניח דף פילו, לשמן את הפילו, להניח דף נוסף, לשמן
  3. לשים מילוי לאורך הבצק, להניח את השיפוד על המילוי, לסגור משני הצדדים ולגלגל
  4. לכווץ את הקצוות ולמשוך את השיפוד,להכין ככה את כל העלים  להניח בתבנית, לפזר שומשום מעל
  5. לאפות בערך 25-30 דקות או עד שהמאפה זהוב
  6. להוציא מהתנור ולפזר בעזרת כף את הסירופ שהתקרר

 

 

 

2 תגובות

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: