היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בקלאווה אישית מבצק פילו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לפני שנתחיל, מזמינה אתכם לעקוב אחרי גם באינסטגרם  שם אני גם מעלה סרטונים לסטורי.

בקאלוואה, קינוח שכולנו אוהבים. אנחנו מכירים בקלוואה גדולה שאותה אנחנו חותכים למנות, הפעם החלטתי להכין בקלאווה אישית, מבצק פילו, במילוי אגוזים ולאחר האפייה ציפיתי בסירופ מתוק ומעל פיסטוקים קלויים קצוצים. יש שקוראים לקינוח הזה מלפוף. קל מאוד להכנה, כל אחד יכול להכין, הכנתי גם סרטון על ההכנה.

כמה קטנות:

  • השתמשתי בבצק פילו של שמרית שנמצא במקררים, בצק מעולה, שלא צריך הפשרה והעלים נפרדים בקלות.
  • הקינוח פרווה, אם רוצים חלבי, למרוח את העלים בחמאה מומסת מעורבת עם שמן
  • חובה להשתמש בשני עלים, כדי שהמילוי לא יברח מהבצק
  • להשתמש בשיפוד או מקל עץ להכנת הצורה
  • להכין תבנית של התנור עם נייר אפייה
  • אפשר להכין מראש ולהקפיא. לא אפוי כמובן.

מצרכים

  1. 1 חבילה בצק פילו, לחתוך את העלים לחצי
  2. תרסיס שמן או חמה מומסת
  3. שומשום לפיזור

חומרים והכנת המלית: לערבב ביחד: 3 כוסות אגוזים קצוצים ו- 1/2 כוס סוכר, אפשר להוסיף מעט מהסירופ עם הסוכר כדי שהתערובת תהיה מעט לחה.

חומרים והכנת הסירופ: לשים בקלחת 1 כוס סוכר, 1 כוס מים 1/2 מיץ לימון להביא לרתיחה, להרתיח בערך 10 דקות, לקרר.

הכנה:

  1. לחמם תנור ל- 180
  2. לעבוד על נייר אפיה, לשמן, להניח דף פילו, לשמן את הפילו, להניח דף נוסף, לשמן
  3. לשים מילוי לאורך הבצק, להניח את השיפוד על המילוי, לסגור משני הצדדים ולגלגל
  4. לכווץ את הקצוות ולמשוך את השיפוד,להכין ככה את כל העלים  להניח בתבנית, לפזר שומשום מעל
  5. לאפות בערך 25-30 דקות או עד שהמאפה זהוב
  6. להוציא מהתנור ולפזר בעזרת כף את הסירופ שהתקרר

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

2 תגובות

השאר תגובה

Translate »
%d בלוגרים אהבו את זה: