מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מאפי שמרים במילוי שוקולד, אגוזי לוז, רוזמרי וגבינה

אני אוהבת מאוד מאפי בצק שמרים, הבצק הזה בסיסי, אפשר להכין ממנו מלא מאפים. הפעם מילאתי בממרח נוטלה, אגוזי לוז, ממרח רוזמרי וגבינה. תבחרו מה שבא לכם להכין מהבצק.

מצרכים לבצק:

  1. 1 קילו קמח מנופה
  2. 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
  3. 1/4 כוס אבקת אינסטנט וניל
  4. 1/2 כפית מלח
  5. 1/4 כוס סוכר
  6. 1 ביצה שלמה
  7. 50 גרם חמאה רכה
  8. 1/4 כוס שמן
  9. מים לספיגה, בערך 2.5 כוסות
מצרכים למילוי:  לשוקולד:  ממרח נוטלה, ממרח אגוזי לוז, ממרח רוזמרי

מצרכים לגבינה:

  • 500 גרם גבינה טוב טעם 
  • 100 גרם סוכר = 1/2 כוס 
  • גרידת מלימון אחד
  • 3 כפות קורנפלור + 50 גרם אבקת אינסטנט וניל 
  • 1 סוכר וניל
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • מי שאוהב יכול להוסיף צימוקים 
  • לערבב את כל מצרכי המילוי, לכסות ולהניח במקרר

להכנת סירופ: להרתיח 1 כוס מים, 1 כוס סוכר, 1/2 מיץ מלימון אחד, עד קבלת סירופ 

הוראות הכנה:
  1. להכניס למיקסר: ביצה, מלח, חמאה, שמן, סוכר, אינסטנט וניל ומעל לשפוך את הקמח והשמרים לערבב הכל ביחד
  2. להוסיף מים וללוש בערך חמש דקות, להוסיף מלח ולהמשיך ללוש, עד לקבלת בצק רך וגמיש שנפרד מדפנות הקערה
  3. לכסות בניילון נצמד לתפיחה בערך שעה.
  4. להוציא למשטח עבודה, ללוש מעט את הבצק, לחלק ל-4 חלקים
  5. לרדד את הבצק, להניח מלית (שוקולד או גבינה) ולגלגל לרולדה לחתוך את הרולדה באמצע, ללפף את שני החלקים למעין בורג
  6. רולדת גבינה: לרדד חלק אחד על נייר אפיה מקומח למלבן, לסמן בקצוות של האורך 3 חלקים שווים. את 2 החלקים החיצוניים לחתוך לרצועות באלכסון
  7. את המילוי להניח על החלק האמצעי, לסגור את הקצוות ולסגור רצועה מימין, מעליה את השמאלית וככה להמשיך את כל הרצועות.
  8. לכסות ולהתפיח כארבעים דקות, למרוח בביצה + מעט מים 
  9. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במסילה השניה מלמטה, לא באמצעית, כ- 20 דקות, עד לקבלת גוון שחום
  10. לאחר האפיה, להבריש את העוגות בסירופ

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים