בחנוכה אפשר להכין גם לביבות בטטה ותפוחי אדמה, קלי קלות עבודה וטעים מאוד. בכלל אפשר להכין מהן כל השנה.
מצרכים:
- 4 בטטות בינוניות שטופות וקלופות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים שטופים וקלופים
- 2 ביצים שלמות
- 4 כפות גדושות קמח
- מלח לפי הטעם
- שמן לטיגון
הכנה:
1. לגרר את הבטטות ותפוחי האדמה במגרדת גסה או במעבד מזון
2. להכניס למסננת ולסחוט על מנת להגיר את כל הנוזלים
3. להעביר לקערה מתאימה, להוסיף ביצים, קמח ומלח ולערבב היטב
5. לתת לתערובת לנוח כרבע שעה
6. לחמם שמן במחבת וכשחם להכין לביבות ולטגן
7. בעזרת כף לקחת מהתערובת ולהכניס למחבת, לטגן היטב משני הצדדים
9. להגיש חם
2. להכניס למסננת ולסחוט על מנת להגיר את כל הנוזלים
3. להעביר לקערה מתאימה, להוסיף ביצים, קמח ומלח ולערבב היטב
5. לתת לתערובת לנוח כרבע שעה
6. לחמם שמן במחבת וכשחם להכין לביבות ולטגן
7. בעזרת כף לקחת מהתערובת ולהכניס למחבת, לטגן היטב משני הצדדים
9. להגיש חם
כך נראית התערובת מוכנה ולפני הטיגון