עזבו אתכם מסופגניות מבצק שמרים שלוקח זמן להכין אותם. תכינו סופגניות מהירות הכנה, טעימות עד כדי שחיתות, תמלאו בריבה שאתם אוהבים ותהנו. מכינים תערובת, מטגנים ויש לנו סופגניות רכות וטעימות. כל אחד יכול להצליח אתן.
מצרכים:
- 2.5 כוסות קמח תופח
- 3 כפות סוכר
- 2 ביצים שלמות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 גביעי גיל/אשל
- ריבה שאוהבים – אני אוהבת ריבת תות שדה
- אבקת סוכר לפיזור
- שמן לטיגון
הכנה:
- בקערה מתאימה להכניס סוכר, ביצים תמצית וניל וגיל/אשל, לערבב היטב עד לקבלת מסה חלקה
- להוסיף את הקמח בכמה פעמים עד שנבלע במסה, המסה צריכה להיות חלקה והתערובת סמיכה
- בסיר טיגון עמוק, לחמם שמן, לקחת כף גלידה וכף רגילה, לשמן אותן (להיעזר בכוס חד פעמית)
- לקחת מהתערובת בכף הגלידה, לעגל עם הכף הרגילה ולהחליק לתוך השמן
- לטגן על אש נמוכה עד בינונית עד לקבלת גוון זהוב, כשהן מוכנות בצד אחד, הן מתהפכות לבד
להוציא על נייר סופג, לפזר אבקת סוכר, להוסיף ריבה ולהגיש