מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מופלטות – כך תכינו בהצלחה, צעד אחר צעד

נדמה לי שגם המופלטה, כמו הקובה של הכורדים כבר מזמן חוצה עדות.
לאחר אין ספור ניסיונות, קבלתי מזמן מתכון מחברה לפורום ניהול בית באתר תפוז והמתכון יצא לי מוצלח וטעים כמובן.
קבלתי אישור לפרסם את המתכון ושמחה לשתף אתכם.
מהכמות הזו יוצאות כ-11 מופלטות במשקל של בערך 70 גרם.
מצרכים:
1.     1/2 קילו קמח
2.     1 כפית סוכר
3.     1 כפית שמרים יבשים
4.     1.1/2 כוסות מים פושרים, אולי טיפה יותר (כוס אוניברסלית)
5.     1 כפית מלח
הכנה:
1.     להכניס לקערת המיקסר: קמח, סוכר, שמרים, מים, ללוש 5 דקות.
2.     לאחר 5 דקות, להוסיף את המלח וללוש עד לקבלת בצק נוח.
3.     ליצור כדורים ולטבול בשמן.
4.     להניח את הכדורים על מגש, לכסות בנייר אפיה ומעל מגבת למנוחה של 15 דקות.
5.     לשמן ידיים, לקחת כדור, לפתוח אותו על שיש משומן מהאמצע כלפי חוץ עד לקבלת עלה דק ויפה.
6.     לחמם מחבת רצוי טפלון, לשמן במעט חמאה, להניח עליה את העלה, לטגן, להפוך ולהניח עליו את העלה הבא ושוב לחזור על התהליך, להפוך, להניח
        את העלה הבא, עד לסיום טיגון כל המופלטות.
7.     בהגשה ובעודן חמות למרוח בהרבה דבש וחמאה או ריבה ביתית טובה, להינות ולשכוח שהיה כאן פסח.
 

.

2 תגובות

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: